Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Μ. Ψελλού-Αυτοψία Ζέρβα (video)

Η ασφαλτόστρωση ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών.

Αλλάζει όψη η οδός Μιχαήλ Ψελλού, ένας κομβικός δρόμος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην έξοδο προς Χαλκιδική.



Η ασφαλτόστρωση ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών.



Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας, εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης οδών θα γίνονται ανελλιπώς όλη την τετραετία, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει φιλική πόλη προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

"Σήμερα γίνεται μια εκτεταμένη επέμβαση σε ένα ευαίσθητο σημείο καθώς από αυτή την οδό έχουμε την είσοδο και την έξοδο της πόλης για την λεωφόρο της Χαλκιδικής. Όλες αυτές οι επεμβάσεις γίνονται με συνεργεία του δήμου, το έμψυχό μας δυναμικό και τους εργαζόμενους της βιώσιμης κινητικότητας, με δικά μας οχήματα και υλικά και όπου χρειάζεται, μίσθωση από ιδιώτες. Το κυριότερο όμως είναι ότι χρησιμοποιούμε υλικά του δήμου τα οποία ήταν επί χρόνια σε αχρησία και κάθε μέρα, συνεργεία του δήμου βρίσκονται και σε ένα σημείο της πόλης", δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει δεσμευτεί αυτή την τετραετία τα 400 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη να αλλάξουν και να είναι ασφαλή, καθώς "το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση". Μάλιστα όπως είπε προτίμησε να βρίσκεται στην ασφαλτόστρωση στης οδού Μ. Ψελλού και όχι στην απολύμανση της Νέας Παραλίας, που πραγματοποιείται από το πρωί, καθώς το αντικείμενο είναι στις δικές του αρμοδιότητες.

Αναφορικά με την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ο κ. Ζέρβας δήλωσε αισιόδοξος ενώ πρόσθεσε πως "η χώρα μας τα πήγε εξαιρετικά καλά πειθαρχήσαμε και τώρα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή σε αυτή την δύσκολη μεταβατική περίοδο για να βγουν η χώρα και η πόλη μας καλύτερες από αυτή τη δοκιμασία".