Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία

Η δημοτική αστυνομία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Επανεκκινεί το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής σε δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τη δημοτική Αστυνομία και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα Σχολεία του δήμου για τη συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιείται από το 2017 στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των τωρινών μαθητών αλλά και μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας διαμορφώνοντας έτσι από πολύ νωρίς, την κυκλοφοριακή τους νοοτροπία.

Όπως επισημαίνετα, οι δημοτικοί αστυνομικοί κάνοντας χρήση σύγχρονων διδακτικών μεθόδων και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, μαθαίνουν στα παιδιά τον ενδεδειγμένο τρόπο ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη μέσω της τήρησης του ΚΟΚ. Μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αποτροπή των αντικοινωνικών παραβάσεων βοηθώντας τους μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία του σεβασμού των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και γενικότερα των εμποδιζομένων ατόμων, ως ευσυνείδητοι χρήστες του οδικού δικτύου.

Η δημοτική αστυνομία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα δημοτικά Σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας (2313317930) ώστε να ενταχθούν στον προγραμματισμό των επισκέψεων.