Skip to main content

Θετική αντίδραση από το ΒΕΘ για τις φορολογικές ελαφρύνσεις

Θετικό σημείο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου χαρακτηρίζει το ΒΕΘ τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24%.

Την ικανοποίηση του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για το φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και ενσωματώνει κάποιες από τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, με τα οποία ήταν αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις.

Μεταξύ των θετικών σημείων του φορολογικού, όπως υπογραμμίζει το ΒΕΘ είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24%, καθώς και η μείωση του φόρου των μερισμάτων από το 10% στο 5%.

«Η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1-1-2006 και εφεξής καθώς και η εισαγωγή κινήτρων για την πραγματοποίηση εργασιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτηρίων, με τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 40% για δαπάνες των σχετικών εργασιών θα δώσουν ώθηση στην οικοδομή που επλήγη σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

«Το φορολογικό νομοσχέδιο δίνει «ανάσα» στη μικρομεσαία τάξη, που χτυπήθηκε ανελέητα από την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών. Ευελπιστούμε πως θα υπάρξουν και άλλες ελαφρύνσεις το επόμενο διάστημα όπως η γενική μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα για επαγγελματική χρήση που δεν συμπεριελήφθησαν στην ευνοϊκή ρύθμιση, καθώς και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου από τις επιχειρήσεις. Στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση της αιμορραγίας των επιχειρήσεων που φεύγουν εκτός ελληνικών συνόρων και η προσέλκυση επενδύσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.