Skip to main content

Θετικά στοιχεία από την επίσκεψη Παπανδρέου στη Βουλγαρία

Για έναν γόνιμο διάλογο, όπου αποτιμήθηκαν θετικά οι διμερείς εμπορικές ανταλλαγές, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκ. Παρβάνοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Για έναν γόνιμο διάλογο, όπου αποτιμήθηκαν θετικά οι διμερείς εμπορικές ανταλλαγές, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκ. Παρβάνοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Μέσω αυτής της μορφής διμερούς διαλόγου, δημιουργείται αποτελεσματικός μηχανισμός για το μέγιστο δυνατό συντονισμό των πολιτικών των δύο χωρών, όπως και για την ανάπτυξη της συνεργασίας σε όλους τους τομείς σε ρεαλιστικό πνεύμα», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της βουλγαρικής προεδρίας, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας για τη στήριξη της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) υπέρ της διαμόρφωσης εποικοδομητικής στάσης της Ένωσης, όσον αφορά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης και επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Παρβάνοφ την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία. Με την αφορμή αυτή ο πρόεδρος Παρβάνοφ, εξέφρασε την ελπίδα του για την ταχύτερη υπέρβαση των δυσκολιών στην οικονομία και στον κοινωνικό τομέα στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο του διαλόγου τους, οι δύο άνδρες αποτίμησαν θετικά τις διμερείς εμπορικές ανταλλαγές, τη σταθερή παρουσία των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία και τη δυναμική ανταλλαγή τουριστών.