Skip to main content

Σε θετική τροχιά και το 2018 η Interlife Ασφαλιστική

Εντός του 2019 έρχεται Ταμείο Ασφαλισμένων για εργαζόμενους και συνεργάτες της Inrterlife - Λουκέτο σε μικρές εταιρείες προβλέπει ο Γ. Βοτσαρίδης

Περιθώρια διεύρυνσης της ασφαλιστικής πίτας στη χώρα μας, διαβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife, Γιάννης Βοτσαρίδης καθώς όπως επισήμανε το ποσοστό συμμετοχής της συνολικής παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων επί του ΑΕΠ αγγίζει το 2% στη χώρα μας, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλες χώρες της ΕΕ κατά μέσο όρο είναι στο 8%.

Όπως σημείωσε ο κ. Βοτσαρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε λίγο νωρίτερα, ο κλάδος της υγείας την επόμενη δεκαετία αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Μάλιστα η εταιρεία, βλέποντας τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης υγείας δημιούργησε στις αρχές του έτους το Υγεία OPTIMUM, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιζομένων για αναβαθμισμένες και ουσιαστικές παροχές. Το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτει νοσήλεια 500.000 ευρώ το χρόνο.

Αναφερόμενος σε πιθανές ανακατατάξεις στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Βοτσαρίδης υπογράμμισε πως οι εταιρείες με μικρά χαρτοφυλάκια δεν θα αντέξουν τα αυξημένα κόστη, με αποτέλεσμα ο σημερινός αριθμός των ασφαλιστικών εταιρειών να μειωθεί. Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε για την επόμενη ημέρα των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών υπογραμμίζοντας πως παρά τις δυσκολίες, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, οι εγχώριες εταιρείες ύψωσαν  το ανάστημα τους έναντι των ξένων. Ωστόσο, ερωτηθείς, επισήμανε πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τις εταιρείες του χώρου, καθώς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριεών Ελλάδας στην οποία είναι εγγεγραμμένες ελληνικές και ξένες εταιρείς δεν προχωρά σε τέτοια επεξεργασία. «Είναι η μοναδική Ένωση στην Ευρώπη που δεν παρέχει στατιστικά στοιχεία, επικαλούμενη πως δεν επιτρέπονται ‘συγκρίσεις’. Για παράδειγμα η Ένωση της Κύπρου κάθε τρίμηνο παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατσαρίδης αποκαλύπτοντας πως εντός του έτους η εταιρεία του θα προχωρήσει στη δημιουργία Ταμείου Ασφαλισμένων για τους εργαζόμενους της που είναι περί τους 200 και για τους ασφαλιστικούς συμβούλους-συνεργάτες της που αγγίζουν τους 2.000.
   
H πορεία της Ιnterlife to 2018

Δύσκολη χρονιά, αλλά με θετικό πρόσημο για την Interlife, χαρακτήρισε το 2018 ο κ. Βοτσαρίδης σημειώνοντας πως η περσινή χρήση για την INTERLIFE ΑΑΕΓΑ, έκλεισε με αύξηση εσόδων και δημιουργία καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τους στόχους που είχε θέσει  η διοίκηση της ασφαλιστικής.

Πιο συγκεκριμένα τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν το 2018 κατά 10,02% (60,85 εκατ. ευρώ έναντι  55,31 εκατ. ευρώ) και τα εγγεγραμμένα κατά 6,82% (63,06 εκατ. ευρώ  έναντι 59,04 εκατ. ευρώ). Ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε κατά  1,07% έναντι της προηγούμενης χρονιάς  αγγίζοντας τα 333.421 οχήματα.  Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρεία αναφορικά με τα ασφαλισμένα οχήματα βρίσκεται στη 5η θέση της κατάταξης μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών. «Το 2018 έκλεισε με υψηλά λειτουργικά κέρδη,  παρά την πολύ δύσκολη χρονιά για τις αποδόσεις των επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο» σημειώσε ο κ. Βοτσαρίδης λέγοντας πως η INTERLIFE αύξησε τις επενδύσεις της κατά 2,7% σε σχέση με το 2017, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και διαθεσίμων να ανέρχεται στα 178,8 εκατ. ευρώ έναντι 174,08 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν τα αποθέματα κατά 3,76%  έναντι του 2017, αγγίζοντας τα 108,6 εκατ. ευρώ με το δείκτη κάλυψης αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,65. Τέλος, με βάση το νέο εποπτικό πλαίσιο Solvency II, ο δείκτης ελαχίστου (αναγκαίου) κεφαλαίου φερεγγυότητας (MCR) της εταιρίας αναμένεται να ξεπεράσει το 570%, ενώ ο δείκτης απαιτούμενου κεφαλαίου φερεγγυότητας (SCR) αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο 170%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τους στόχους που είχε βάλει η εταιρία για την προηγούμενη χρονιά.

Τα νέα προγράμματα της εταιρείας

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή νέων προϊόντων το “LIFE Care”, το “BONUS x5” και το ανανεωμένο “Υγεία MAXIMUM” είναι τα τρία νέα προγράμματα υγείας που σχεδίασε το 2018 η INTERLIFE Ασφαλιστική, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση για ιδιωτική ασφάλιση υγείας των πολιτών.

Στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η INTERLIFE συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς», στο πλαίσιο του οποίου στηρίζει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την «ΕΛΕΠΑΑΠ», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού - ΚΜΟΠ (για το πρόγραμμα «Live Without Bullying»), τους Γιατρούς του Κόσμου, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Αθλητικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ για άλλη μια χρονιά προχώρησε στην παροχή 6 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία.