Skip to main content

Πώς αποτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη Τσίπρα στις αγροτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης

Στελέχη της Κουμουνδούρου αποτιμούν θετικά τις χθεσινές συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη

Θετικά αποτιμούν τις χθεσινές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλονίκης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία άκουσε τους προβληματισμούς ανθρώπων του πρωτογενή τομέα  από τα Βασιλικά και το Ζαγκλιβέρι που πλήττονται λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και τα εφόδια, δίνοντας από την πλευρά του ένα στίγμα από την πολιτική πρόταση του κόμματος για την αντιμετώπιση του αυξημένου συνολικού κόστους παραγωγής με έμφαση στο ενεργειακό. Επιπρόσθετα βρέθηκε στην έκθεση Agrotica όπου συνομίλησε με αρκετούς επαγγελματίες.

Ανέδειξε, όπως τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, «τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν όσο και την ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, στη βάση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Την κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που έχει διαμορφωθεί στους κτηνοτρόφους περιέγραψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μία κτηνοτρόφος από τον δήμο Θέρμης, σημειώνοντας όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, πως το κόστος παραγωγής από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τις ζωοτροφές έχει εκτοξευθεί τόσο πολύ που αναγκάζονται να ταΐσουν τα ζώα τόσο ώστε να μην πεθάνουν.

Σήμερα μάλιστα είναι προγραμματισμένη στο πλαίσιο της Agrotica 2022 ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα τον πρωτογενή τομέα. Εκεί αναμένεται να αναπτυχθούν οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα, με ομιλητές μεταξύ άλλων τον Σταύρο Αραχωβίτη, πρώην πρώην υπουργό, βουλευτή και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και την Ολυμπία Τελιγιορίδου, πρώην υφυπουργό, βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτοξεύουν πυρά ενάντια στην κυβέρνηση με αιχμή την οικονομία και την ακρίβεια που βαραίνει την ελληνική κοινωνία, φέρνοντας ως παράλληλα λάθος πολιτικής τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη. «Την ίδια ώρα πάντως διά στόματος Κωνσταντίνου Κυρανάκη επιβεβαιώθηκε η νεοφιλελεύθερη εμμονή πίσω από την εγκληματική άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα. Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο πρωθυπουργός δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα πιο ακριβά καύσιμα της Ευρώπης, για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι που έχουν αυτοκίνητα Καγιέν. Χθες μάθαμε από τον κ. Κυρανάκη πως δεν μειώνει και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια και έτσι με τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ η κυβέρνησή του βοηθά όσους δεν μπορούν να ψωνίσουν λόγω ακρίβειας, που προκύπτει και από τον ΦΠΑ», σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι πέρα από τις δικαιολογίες «η μόνη πραγματικότητα πίσω από την άρνηση αυτή είναι ότι η ακρίβεια επί της ουσίας βοηθά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι παρέχει υπερέσοδα στα δημόσια ταμεία μέσα από τις εκρηκτικές αυξήσεις εσόδων λόγω ΦΠΑ, ώστε να μπορεί να επιστρέφει μέρος τους ως επιδοτήσεις στις τσέπες των παραγωγών-παρόχων και να έχει το θράσος να ισχυρίζεται κιόλας ότι ασκεί επιδοματική πολιτική».

Για το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Θεόδωρος Σκυλακάκης διέψευσε τα κυβερνητικά λόγια. «Ο κ. Σκυλακάκης φρόντισε να διαψεύσει το χυδαίο ψέμα του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή πως δήθεν έχουν πάρει πίσω 2,7 δισ., παραδεχόμενος νέα αναβολή στη φορολόγησή τους και λέγοντας ότι μετά το τέλος του έτους θα πάρει τα φορολογήσει το Δημόσιο», καταλήγουν.