Skip to main content

Θετική εξέλιξη για τη «Νέα Τούμπα»: Επιστολές ΠΚΜ και δήμου σε ΥΠΕΝ για τα έργα στην Αλάνα

Σε σύσκεψη στο ΥΠΕΝ ο Καλαφάτης: Διαπιστώθηκαν θετικές εξελίξεις και στο ζήτημα των Ιδιωτικών Πολεοδομικών Σχεδίων και στο project της Τούμπας

Θετικά αποτιμάται η συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο κ. Καλαφάτης συμμετείχε χθες σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, διαπιστώθηκαν θετικές εξελίξεις και στο ζήτημα των Ιδιωτικών Πολεοδομικών Σχεδίων, καθώς και στο project του Γηπέδου της Τούμπας.

Διαβάστε: Θα συγκροτηθεί Task Force για το project του ενιαίου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης

Εντός των ημερών, όπως αναφέρεται, αναμένονται επιστολές προς το ΥΠΕΝ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Θεσσαλονίκης, με τις οποίες θα δίνεται λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά την ανάληψη των έργων ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Αυτό, άλλωστε, είχε ζητήσει και ο ΠΑΟΚ, πριν προχωρήσει η έκδοση του ΠΔ για τη «Νέα Τούμπα».

Διαπιστώνεται έτσι, σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, ότι οι σχετικές διαδικασίες διήρκεσαν κατά πολύ λιγότερο από ό,τι απαιτούνταν παλαιότερα.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ έστειλε έγγραφο στον δήμο Σερρών, ως ένα πρώτο βήμα για να εξετάσει το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, από τη στιγμή που φαίνεται να καθυστερεί η λύση του Καυτανζογλείου.