Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΚΩΝ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Γόνιμη η συζήτηση μεταξύ του διοικητή της 4ης ΥΠΕ και των περίπου 20 θαλασσαιμικών, που πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το πρωί, στο γραφείο του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Στρατή Πλωμαρίτη περίπου 20 θαλασσαιμικοί, οι οποίοι υποβάλλονται σε μεταγγίσεις στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», όπου λόγω στατικού προβλήματος, προχτές σφραγίστηκε το κτήριο, στο οποίο στεγαζόταν η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Πλωμαρίτη, οι θαλασσαιμικοί χαρακτήρισαν ως θετική εξέλιξη το ότι ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση και ότι θα ζητήσει από τη διοικήτρια του «Άγιος Παύλος» να βρει άλλο χώρο εντός του νοσοκομείου ώστε να συνεχίσουν τις εκεί τις μεταγγίσεις τους.

Η διοίκηση του «Άγιος Παύλος», λόγω αδυναμίας εύρεσης χώρου για λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας εντός του νοσοκομείου, είχε ζητήσει από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ να συνεχίσουν οι 38 μεταγγιζόμενοι θαλασσαιμικοί τις μεταγγίσεις τους στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου και του ΑΧΕΠΑ. Αυτό βρήκε αντίθετους τους μεταγγιζόμενους θαλασσαιμικούς, οι οποίοι αντέδρασαν στέλνοντας στη διοίκηση του «Άγιος Παύλος» εξώδικο, στο οποίο εξηγούσαν ότι λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν μπορούσαν να συνεχιστούν οι μεταγγίσεις τους στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου, η οποία εξυπηρετεί ήδη 190 θαλασσαιμικούς. Μάλιστα, πρότειναν τρεις χώρους εντός του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Να σημειωθεί ότι από χτες οι μεταγγίσεις των θαλασσαιμικών στο «Άγιος Παύλος» γίνονται στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως εκπρόσωπος των θαλασσαιμικών που κάνουν τις μεταγγίσεις τους στο «Αγιος Παύλος», ο Μανώλης Καρτσιώτης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το ότι ο κ. Πλωμαρίτης αφενός δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την εύρεση χώρου εντός του νοσοκομείου και αφετέρου υποσχέθηκε ότι δεν θα μεταφερθούν αιφνιδιαστικά στο Ιπποκράτειο οι θαλασσαιμικοί του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» και ότι μέχρι να βρεθεί οριστική λύση θα εξυπηρετούνται στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

«Με την προοπτική ότι θα υπάρξει μία λύση εντός του νοσοκομείου δεχόμαστε ότι μπορούμε να αντέξουμε την ταλαιπωρία για ένα μικρό χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Καρτσιώτης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ