Skip to main content

Θετικό(!) κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα η Ρηγίλλης

Ικανοποιημένοι(!) εμφανίζονται στη Ρηγίλλης για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο χαρακτηρίζουν θετικό, καθώς όπως επισημαίνουν σε επίπεδο περιφερειών η παράταξη κερδίζει πέντε περιφέρειες.
Ικανοποιημένοι(!) εμφανίζονται στη Ρηγίλλης για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο χαρακτηρίζουν θετικό, καθώς όπως επισημαίνουν σε επίπεδο περιφερειών η παράταξη κερδίζει πέντε περιφέρειες, όταν έναχρόνο πριν δεν θα έπαιρνεούτε μία.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, το 2009 η ΝΔ ήταν πλειοψηφία σε έξι νομούς, ενώ δώδεκα μήνες μετά πλειοψηφεί σε 33.

«Η ΝΔ και οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως η ΝΔ εκεί που ήταν στη γωνία επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Παρουσίασε μάλιστα τρεις χάρτες με τα αποτελέσματα στις νομαρχίες της χώρας στις βουλευτικές εκλογές του 2009, αλλά και στον πρώτο και δεύτερο γύρω των φετινών εκλογών, επισημαίνοντας πως οι νομαρχίες είναι η διοικητική διάταξη της χώρας σήμερα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην αποχή,  χαρακτήρισε το μήνυμα των εκλογών πολυσύνθετο, θεωρώντας ότι έχει καταγραφεί μία συνολικότερη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα.

«Η ΝΔ σε ό,τι την αφορά έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί» ανέφερε, τονίζοντας ότι η υψηλή αποχή εμπεριέχει και μία απορριπτική στάση στο εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε μέχρι το τέλος το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που από την αρχή διαμόρφωσε με παρεμβάσεις του το πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο κινήθηκε η εκλογική αναμέτρηση, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. «Το μήνυμα αυτό εστάλη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά που επηρέασαν το αποτέλεσμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως και στους δύο δήμους η κεντροδεξιά είχε την ηγεσίαγια περισσότερο από μία εικοσαετία, κάτι που προφανώς δημιούργησεκόπωση στους ψηφοφόρους.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει δυσφορία από το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ δεν στήριξαν όσο θα έπρεπε υποψηφίους του κόμματος στη χώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η ΝΔ ερευνά το αποτέλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να έχει πλήρη εκτίμηση για το πώς διαμορφώθηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εκλογικό σώμα.

 Όσον αφορά την πρόσκληση το πρωθυπουργού για συναίνεση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να απαντήσει σε μία υποθετική ερώτηση,για κάτι που φέρεται να επιθυμεί ο κ. Παπανδρέου να κάνει, υπενθύμισε, όμως, πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν πως θα στηρίξει τα όποια μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν προς την σωστή κατεύθυνση, όχι, όμως, νέα σκληρά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά.