Skip to main content

Θετικός ο Τσιάρας στην παραχώρηση του κτηρίου ΕΦΚΑ στα Δικαστήρια

Πάγιο αίτημα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκη για να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο

Θετικός στην προοπτική παραχώρησης του κτηρίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Πύλης Αξιού στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ένα πάγιο αίτημα των δικηγόρων της πόλης για να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στην 84η ΔΕΘ.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΔΣΘ, Στάθη Κουτσοχήνα, που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα της παραχώρησης, συνδέοντάς το, μάλιστα, με τη δυνατότητα διαμόρφωσης μίας πλατείας Δικαστηρίων που θα ενώνει το Δικαστικό Μέγαρο τόσο με το κτίριο του ΙΚΑ όσο και με τα παρακείμενα Διοικητικά Δικαστήρια, ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως είναι «όντως μία καλή λύση για να δώσουμε τη δυνατότητα περισσότερων χώρων».

Για το παραπάνω θέμα τοποθετήθηκε κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη ανακούφισης του Δικαστικού Μεγάρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει, ενώ τάχθηκε υπέρ της προοπτικής ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου και της ανάδειξης μίας περιοχής η οποία βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, δίπλα από το λιμάνι, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Στο σημαντικό ρόλο του ΔΣΘ αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, κάνοντας λόγο για έναν καταξιωμένο επιστημονικό φορέα που συμμετέχει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας. Ευχήθηκε δε, η φετινή παρουσία του ΔΣΘ με δικό του περίπτερο στην ΔΕΘ -για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του Συλλόγου πριν από 105 χρόνια- να στεφθεί με επιτυχία και η παρουσία του στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας να γίνει θεσμός.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, Στάθης Κουτσοχήνας, τόνισε από την πλευρά του ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στη ΔΕΘ αποσκοπεί στο να αναδείξει τον ρόλο του δικηγόρου, όχι μόνο ως παράγοντα της δίκης, αλλά και ως συμπαραστάτη του πολίτη και του επιχειρηματία σε κάθε του βήμα.