Skip to main content

Θετικός στον κορωνοϊό δικαστικός υπάλληλος στην Ευελπίδων

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ζητά να γίνει απολύμανση και περιορισμό των δραστηριοτήτων εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου.

Την… εμφάνισή του στα δικαστήρια έκανε ο κορωνοϊός καθώς βρέθηκε πρώτο κρούσμα της νόσου στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πιο αναλυτικά, δικαστικός υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον Covid-19, όπως αναφέρει σε επείγουσα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας. Μάλιστα, ο Σύλλογος με την ανακοίνωσή του, ζητεί σειρά μέτρων αλλά και τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ζητεί:

  1. Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
  2. Να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται, δηλαδή μόνο σε αυτές στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Ακόμη με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί «όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας τους».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Σύλλογος κοινοποιεί την ανακοίνωσή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.