Skip to main content

Θετικός στον κορωνοϊό υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα

Η ισραηλινή πρεσβεία θα είναι κλειστή σήμερα για απολύμανση, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε υπάλληλο - Δύο ακόμη μέλη της οικογένειάς του θετικοί.

Ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Δύο ακόμη μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν επίσης θετικά στον Covid-19.

Η ισραηλινή πρεσβεία θα κλείσει για απολύμανση, αναφέρει η Jerusalem Post και σημειώνει πως το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είναι σε επαφή με το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Όπωας αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου, έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι ο πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα βρίσκονται καλά στην υγεία τους και σημειώνει ότι συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους.

Καταληκτικά η ισραηλινή πρεσβεία εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την ελληνική κυβέρνηση «για την υποστήριξη και τη συνεργασία της».

Επίσης το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για τις κινήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου και συγκεκριμένα τις πτήσεις με τις οποίες πέταξε από τις αρχές Μαρτίου.

Το Ισραήλ, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από 25 σε 39, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τίθενται σε περιορισμό για τουλάχιστον 14 ημέρες όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες.