Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ - ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο 69χρονος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα - Εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα.

Ο 69χρονος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα βρέθηκε την Κυριακή θετικός στην COVID-19, αν και εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε η προεδρία.

"Ο πρόεδρος άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία αφού έφυγε από την Κρατική Επιμνημόσυνη Δέηση για τον πρώην αντιπρόεδρο Φρέντερικ Βίλεμ ντε Κλερκ στο Κέιπ Τάουν νωρίτερα σήμερα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, ο Ραμαφόζα φορώντας μάσκα απέτισε φόρο τιμής στον τελευταίο ηγέτη της κυβέρνησης της λευκής μειοψηφίας της Νότιας Αφρικής, που βοήθησε στις διαπραγματεύσεις για το τέλος της.

"Ο πρόεδρος, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο Κέιπ Τάουν και έχει αναθέσει όλες τις ευθύνες στον αναπληρωτή πρόεδρο Ντέιβιντ Μαμπούζα για την ερχόμενη εβδομάδα", προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Τις τελευταίες ημέρες, μια έξαρση του ιού σε όλη τη χώρα, που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, μολύνει καθημερινά περίπου 20.000 ανθρώπους. Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δεν βλέπουν να υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ