Skip to main content

THHF: Η καρδιά της Hip Hop κουλτούρας χτυπά και φέτος στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες οπαδοί του Hip Hop από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα φθάσουν και φέτος στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν από κοντά το τελευταίο THHF.

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και νοσταλγίας για τα 14 χρόνια γεμάτα ρυθμό που περάσαν ανεπιστρεπτί, προχωρούν οι ετοιμασίες του φετινού και τελευταίου Thessaloniki Hip Hop Festival (THHF).

Κάθε Δεκέμβριο από το 2003, εκατοντάδες οπαδοί του Hip Hop από κάθε γωνιά της Ελλάδας καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγαλύτερη γιορτή της Hip Hop κουλτούρας και να πάρουν μέρος σε όλα τα events που γίνονται στο πλαίσιο του THHF.

Φέτος, η γιορτή επανέρχεται δυναμικά με ένα γεμάτο πρόγραμμα, ωστόσο οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι είναι η τελευταία χρονιά που πραγματοποιείται, τουλάχιστον με τη μορφή που το κοινό την ξέρει και την αγαπά τόσα χρόνια.

Το κάλεσμα για το φετινό THHF έχει γίνει για αυτό το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στο Principal Club Theater (Ανδ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη). Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η καρδιά του Hip Hop θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη, σε δυνατούς ρυθμούς, με πολλά παράλληλα events, όπως το THHF MC Battle, ομιλίες, stand-up comedy, το Blackbook Sessions και φυσικά graffiti action με εκλεκτούς καλεσμένους. Η φετινή θεματική του Thessaloniki Hip Hop Festival είναι το “FLOW” (Η Ροή), αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας όλων των καλλιτεχνών που θα περάσουν πάνω, αλλά και κάτω από τη σκηνή.

Εν έτει 2016, το Φεστιβάλ δεν μπορεί παρά να εντάσσει στο πλούσιο πρόγραμμά του και δράσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η διοργάνωση συνεργάζεται με την ΆΡΣΙΣ και διοργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφερθούν στους πρόσφυγες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Η συλλογή θα ξεκινήσει στις 15:00, όταν και θα ανοίξουν οι πόρτες του Φεστιβάλ. Μαζί με το εισιτήριό τους, για την είσοδο στο Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν τουλάχιστον ένα μπουκάλι νερό, ένα πακέτο μακαρόνια ή ό,τι άλλο από τα παρακάτω τρόφιμα και πράγματα μπορούν και επιθυμούν: Νερά, Χυμοί, Τσάι, Βρεφικό Γάλα, Γάλα Εβαπορέ, Ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι μπασμάτι), Σάλτσα Ντομάτας, Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια), Κονσέρβες Ψάρι, Λάδι, Αλάτι, Ζάχαρη, Αλεύρι, Σαμπουάν, Πάμπερς , Χαρτομάντιλα. «Μπαίνουμε στη θέση των ανθρώπων αυτών και τους βοηθάμε έμπρακτα με έναν συμβολικό τρόπο, με την ευχή να το μιμηθούν και άλλες πρωτοβουλίες της πόλης», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ανάμεσα στα δρώμενα που ξεχωρίζουν, είναι η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αντωνίου, «C’est la vie – Έτσι είναι η ζωή». Η ιστορία του αγοριού που είδε τη ζωή του να αλλάζει όταν, στα 16 του ένα αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τον τραυμάτισε σοβαρά, αφήνοντάς τον σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν το έβαλε όμως κάτω, αλλά έμαθε να σκορπίζει αισιοδοξία ζωγραφίζοντας graffiti σε τοίχους σχολείων και πάρκων. Δέκα χρόνια μετά, έγραψε αυτό το βιβλίο, με δέκα αυτοτελείς ιστορίες που προσπαθούν να προβληματίσουν, δίνοντας μαθήματα ζωής.

Μία ακόμη εμφάνιση που θα προκαλέσει αίσθηση, είναι αυτή του Αλέξανδρου Τιτκώβ, ο οποίος θα παρουσιάσει stand-up comedy. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός κωμικός εμφανίζεται στο σανίδι του THHF (είτε ως κωμικός, είτε ως ράπερ). Είναι γνωστός στη νεολαία για το ιδιαίτερο χιούμορ του, είναι ίσως ο πατέρας του ελληνικού τρολ και αγαπά το Hip Hop. Ξεκίνησε ως Υoutuber με το κανάλι NightpowerGR και αργότερα μεταμορφώθηκε σε Marketman, όταν τον ανακάλυψε το Comedylab. Τώρα πια έχει κουρευτεί και εμφανίζεται ως stand-up comedian. Ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο THHF, σχολιάζοντας στο προφίλ του στο Facebook: «Είμαι πανευτυχής! Αν εξαιρέσεις την ύπαρξη που πάντα πονάει...».

Τέλος, αυτό που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στο φετινό THHF, είναι η αποκλειστική προβολή αποσπάσματος από το DVD "ΜΙΑ HIP HOP ΙΣΤΟΡΙΑ FF.C 1987-2005". Ανέκδοτο υλικό από το συγκρότημα Fortified Concept, τους θεμελιωτές της ελληνικής Hip Hop μουσικής.

Από εκεί και πέρα, οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στη σκηνή του THHF είναι: KINGPIN (UK) / RAZASTARR / ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ (ΜΑΝΙ-RΙΟ-DJ MODE) / 12ος ΠΙΘΗΚΟΣ / ΘΥΤΗΣ / ΝΕΓΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ / HAWK-SAPRANOV-PEPE FRANTIK (ABOVE THE HOOD) / TWINSANITY / ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ / CHEMICAL B / ZORO & BUZZ / AFEZZ / YONKA MAYONKA / RAEM / RASCAL BRONX. Νεοανερχόμενος καλλιτέχνης για φέτος θα είναι ο MAS ID, ενώ το Φεστιβάλ θα παρουσιάζει και φέτος ο SIFU VERSUS μαζί με τον DJ D-MICE. Το καθιερωμένο battle θα συντονίζει ο Κερκυραίος ράπερ MARCO BARTOLI. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέσχουν οι DJs: DJ SHORTY (UK) / DJ WAIF / DJ MICRO / DJ WHEEL M. Τα graffiti έχουν αναλάβει οι DEM / FAIKE / PRIZE / SURAS και στο beatbox θα εμφανιστούν οι PE4ENKATA (BG / FEMALE BEATBOX BATTLE WORLD CHAMPION).

Εισιτήρια για το Φεστιβάλ προπωλούνται στα εξής σημεία (για Θεσσαλονίκη): The Box Gallery (Απελλού 6, Πλατεία Ναυαρίνου), Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα), The Small Kalamaria (Ξενοφώντος 1, Καλαμαριά), Tickethouse (Μητροπόλεως 102) καθώς και στον πολυχώρο WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη). Για την υπόλοιπη Ελλάδα, εισιτήρια προπωλούνται σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της viva.gr όπως Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Media Markt, Ιανός κ.α.  

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο www.thhf.gr καθώς και στην εκδήλωση στο Facebook.