Skip to main content

Θιγάντα: Ο Παναθηναϊκός δεν ήρθε για να θαυμάσει το γήπεδό μας (video)

O προπονητής της Αθλέτικ εκτιμά πως οι «πράσινοι» θα τα δώσουν όλα αύριο ώστε να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για την πρόκριση

Την εκτίμησή του πως ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα αύριο ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League εξέφρασε ο Χοσέ Άνχελ Θιγάντα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Βάσκων:

Για την ασφάλεια που δίνει το 3-2 του πρώτου αγώνα: «Δεν υπάρχει σιγουριά. Είδαμε χθες τι έγινε με τη Σεβίλλη. Ξέρουμε ότι αυτά τα ματς είναι όλα ή τίποτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα πόδια στην γη. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει να θαυμάσει το γήπεδο».

Για την εικόνα που του έμεινε από τον Παναθηναϊκό: «Σε γενικές γραμμές ξέρουμε ότι η Λα Λίγκα είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό και έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Τα πρώτα 60’ στη Λεωφόρο ήταν καλύτεροι από εμάς και ξέρουμε ότι στην Ευρώπη πάντα συναντάς μεγάλους αντιπάλους».

Για τον αντικαταστάτη του Ντε Μάρκος: «Έχω επιλέξει παίκτη αλλά θα δείτε αύριο ποιος θα είναι».

Για τα συνεχόμενα ματς: «Ξέρουμε ότι το στρες μας επηρεάζει και η απόδοση που έχουν οι παίκτες δεν είναι πάντα ίδια. Είναι δύσκολο οι παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλα τα ματς και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε».

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Από την πρώτη μέρα φάνηκε ότι έχουμε ενέργεια».

Για τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Έχω μεγάλο σεβασμό για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Είμαστε ενήμεροι για τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, αλλά η βασική ιδέα της ομάδας είναι η ίδια καθώς είναι ίδιος ο προπονητής».

Για τον Αντούριθ: «Στόχος είναι να ακολουθήσει τέτοιο πρόγραμμα ώστε να είναι σε καλή κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για το πως περιμένει τον Παναθηναϊκό: «Γνωρίζουμε πως ο Παναθηναϊκός ήρθε να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για την πρόκριση, εμείς όμως στην έδρα μας μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα».

Από τη μεριά του, ο Μπενιάτ Ετσεμπάρια υπογράμμισε πως σκοπός της ομάδας του είναι να διορθώσει τα λάθη που έκανε στον πρώτο αγώνα της «Λεωφόρου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο μέσος των Βάσκων:

Για το πρώτο ματς στην Αθήνα και τις διαφορές με τον επαναληπτικό: «Είδαμε το ματς αρκετές φορές σε επανάληψη. Καταλάβαμε τα λάθη που κάναμε και θέλουμε να τα διορθώσουμε. Αν παίξουμε όπως συνηθίζουμε στην έδρα μας δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το πως θα παίξει η ομάδα του: «Εμάς δεν μας αρέσει το ρίσκο. Θα βγούμε στο γήπεδο ψάχνοντας τη νίκη και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε».

Για το αν σκέφτονται το σενάριο ήττας: «Εμείς το να χάσουμε δεν το σκεφτόμαστε καν. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για το πως περιμένει τον Παναθηναϊκό: «Νομίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει από την αρχή για να πάρει τη νίκη. Εμείς έχουμε ως στόχο μας τη νίκη. Σαφώς και είναι καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός από την Ντιναμό Βουκουρεστίου και αυτό φάνηκε στο πρώτο ματς».

Για το αν τον ανησυχεί η εικόνα του πρώτου ματς: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετά καλά, εμείς όχι τόσο. Ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε να σκοράρει και εμείς αυτή τη φορά θα προσέξουμε τις λεπτομέρειες».

Για την εικόνα στο πρώτο ματς της Λα Λίγκα: «Σε γενικές γραμμές είναι σαφές ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και προς τα εκεί πάμε».