Skip to main content

Θύματα κλοπών πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά συνολικά ατόμων για περιπτώσεις κλοπών.

Περιπτώσεις κλοπών σε βάρος πολιτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Καλαμαριάς, εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές. Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 20 ετών, οι οποίες τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ευρισκόμενες εντός καταστήματος στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαίρεσαν από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς του, τον περασμένο Φεβρουάριο αφαίρεσαν από ημεδαπή το κινητό της τηλέφωνο.

Σε άλλη περίπτωση δύο αλλοδαπές ηλικίας 41 και 38 ετών, το Φεβρουάριο του 2019 ευρισκόμενοι εντός λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ. και  εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό  που επικρατούσε αφαίρεσαν το πορτοφόλι ημεδαπού το οποίο περιείχε 600 ευρώ καθώς και πιστωτικές κάρτες. Οι δύο γυναίκες μάλιστα προέβησαν σε ανάληψη μετρητών και αγορές προϊόντων με τις κλαπείσες κάρτες.

Τέλος, οι αρχές εξιχνίασαν και υπόθεση από τον περασμένο Ιανουάριο, ότα δύο αλλοδαποί, αφού έθραυσαν τον υαλοπίνακα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που βρισκόταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων είδη ρουχισμού καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.   

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.