Skip to main content

Δεσμεύεται η περιουσία του 54χρονου που πυροβόλησε την 8χρονη Αλεξία

Το κορίτσι πυροβολήθηκε στο κεφάλι ανήμερα της Κυριακή του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού της.

Στη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονου που χτύπησε με αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία προχώρησε το Πρωτοδικείο Θηβών κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της οικογένειας.

Το κορίτσι πυροβολήθηκε στο κεφάλι ανήμερα της Κυριακή του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού της. Η οικογένειά της εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόφαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου.   Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Επιχείρησε να αποφύγει τις συνέπειες

Το δικαστήριο -μεταξύ άλλων- τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος, ήτοι το περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα». Κατά τη δικαστική απόφαση το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του «παραμένοντας ωστόσο στην ευρύτερη οικογενειακή περιουσία», το γεγονός ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες «να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του και ότι επιχειρήσει να αλλοιώσει και γενικά αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία», οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής, «με αποτέλεσμα να δημιουργείται ουσιώδης και αναπότρεπτος κίνδυνος για την ικανοποίηση της αξίωσης των αιτούντων».

Σημειώνεται δε ότι «μέχρι και σήμερα δεν έχει έχει προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση».

Από την ικανοποίηση των αξιώσεων των γονέων δηλαδή της Αλεξίας, «εξαρτάται η αντιμετώπιση των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασης της ανήλικης και εν τέλει η επιβίωσή της» αναφέρεται στη δικαστική απόφαση. Υπενθυμίζεται πως η μικρή Αλεξία μπορεί να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, η κατάστασή της παραμένει σοβαρή.