Skip to main content

Θλίψη για τον θάνατο της 55χρονης νοσηλεύτριας στη Λάρισα - «Εφυγε ως ηρωίδα»

Για περισσότερο από ένα μήνα έδινε τον αγώνα της στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Λάρισας, όπου εργαζόταν. Έφυγε ως ηρωίδα, λένε οι δικοί της.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας, όμως «έχασε» τη μάχη το πρωί της Πέμπτης, βυθίζοντας στη θλίψη οικογένεια και συναδέλφους. Η 55χρονη Προϊσταμένη Νοσηλευτικής της Ουρολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Αναστασία Παρασκευούδη, μητέρα ενός αγοριού, μπήκε στην τραγική λίστα των υγειονομικών που κατέληξαν από κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Κατέληξε 55χρονη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Λάρισας

Για περισσότερο από ένα μήνα έδινε τον αγώνα της στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Λάρισας, όπου εργαζόταν. Έφυγε ως ηρωίδα, λένε οι δικοί της.

«Η θεία μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Γεμάτος ζωή, ενέργεια , με το χαμόγελο στα χείλη. Έφυγε από κοντά μας τόσο ήσυχα και αθόρυβα αλλά η απώλεια της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε ότι χάσαμε την Τασούλα. Μας φαίνεται σαν ψέμα, ότι είναι μια κακόγουστη φάρσα. Έφυγε ως ηρωίδα, μαχόμενη στο καθήκον, για να σώσει άλλους συνανθρώπους της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της», λέει συγγενής της στο Μega.

Δυναμική και ενθουσιώδης, η 55χρονη προϊσταμένη, κουβαλούσε μόνη της μέχρι και ντουλάπες, όπως θυμούνται οι συνάδελφοί της, όταν χρειάστηκε να μετατραπεί η κλινική σε μονάδα covid.

«H θλίψη είναι απέραντη. Έδινε τον εαυτό της για να βοηθήσει τον κόσμο. Ήταν προϊσταμένη της ουρολογικής κλινικής. Ήταν αυτή που μας βοήθησε να μετατρέψουμε την κλινική της σε μονάδα εντατικής θεραπείας, κουβαλώντας μαζί ντουλάπες για να την καθαρίσουμε», δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός.

«Από τις καλύτερες προϊσταμένες. Φιλότιμο κορίτσι. Ήταν πολύ καλή στη δουλειά της. Πρόσεχε τους ασθενείς. Στεναχωρήθηκε όλο το προσωπικό. Όλο το προσωπικό στεναχωρήθηκε
», είπε συνάδελφός της.

Η 55χρονη αφήνει πίσω της τον μονάκριβο γιο της ενώ, σε βαρύ πένθος βρίσκονται οι δύο αδερφές της που την αποχαιρέτησαν με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Αδελφάκι μου αγαπημένο καλό ταξίδι και σου αξίζει μόνο δίπλα στους αγγέλους να είσαι!! ( Ήσουν τόσο ευτυχισμένη στο τελευταίο μας ταξίδι στον μονάκριβο σου Θωμά στις Οινούσσες….) σε λατρεύω…. έκοψες την ψυχή μας στα δύο»...

«Δεν έχω λόγια να πω γι’ αυτή τη γυναίκα. Έκανα και τη νοσηλεύτρια και τη βοηθό θαλάμου και όποια εργασία υπήρχε στο τμήμα θα το έκανε χωρίς να πει εγώ είμαι ανώτερη κι εγώ δεν κάνω αυτή τη δουλειά. Όταν έγινε η κλινική covid σας πληροφορώ ήταν η πρώτη που μπήκε μέσα στην covid. Είχε τόσο θάρρος γιατί αυτό που έκανε ήταν λειτούργημα. Και το έκανε με αγάπη. Το επάγγελμα της το έκανε με αγάπη»...