Skip to main content

Θλίψη στη Ρεάλ - Έφυγε από τη ζωή ο Πάκο Χέντο

Πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων ο ποδοσφαιριστής που διέγραψε λαμπρή πορεία την περίοδο 1953-1971 και κατέκτησε 6 ευρωπαϊκά κύπελλα

Θλίψη στην οικογένεια της Ρεάλ Μαδρίτης και του διεθνούς ποδοσφαίρου σκόρπισε η είδηση για τον θάνατο του Πάκο Χέντο.

Ο εκλιπών, υπήρξε ένας από τους θρύλους των Μαδριλένων, καθώς φόρεσε την φανέλα της ιστορικής ομάδας από το 1953 μέχρι και το 1971, ενώ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Ιστορία, ο οποίος κατέκτησε έξι ευρωπαϊκά κύπελλα.

Σε 18 αγωνιστικές περιόδους με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χέντο σημείωσε 182 τέρματα σε 600 συμμετοχές και είναι κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ, καθώς εκτός από τα έξι ευρωπαϊκά κύπελλα, κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ισπανίας με τους «μερένχες», ενώ ήταν και επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της, την αγάπη και την στοργή της στην σύζυγό του, Μαρί Λουθ, στους γιους του Φραντσίσκο και Χούλιο, στις εγγονές του Αϊτάνα και Καντέλα και όλους τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των Μαδριλένων.

Ο Χέντο αγωνίσθηκε 43 φορές με την εθνική Ισπανίας και εκπροσώπησε τη χώρα του στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1962 και του 1966.

Πηγή: ΑΠΕ