Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ (ΦΩΤΟ)

Στις εργασίες διαμόρφωσης του νέου ταφικού τμήματος αποδίδει το πρόβλημα ο Σύνδεσμος Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης – Ασφυκτική η κατάσταση στα κοιμητήρια

Μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή οι συγγενείς των θυμάτων του κορωνοϊού που ενταφιάστηκαν στα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Την ημέρα που επέλεξαν να κάνουν ένα τρισάγιο στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν διαπίστωσαν ότι κάποιοι τάφοι ήταν καλυμμένοι με χαλίκια. Μιλώντας στη Voria.gr συγγενής θύματος έκανε λόγο για τραγικές εικόνες που βεβηλώνουν τη μνήμη των νεκρών. Κατήγγειλε δε ότι στον χώρο που χρησιμοποιείται για τις ταφές όσων έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό δεν υπάρχει ούτε δρόμος, ούτε διάδρομος, με αποτέλεσμα οι συγγενείς να περπατούν μέσα στις λάσπες, προκειμένου να επισκεφτούν τον τάφο του δικού τους ανθρώπου.

«Επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις στα κοιμητήρια, αξιοποίησαν ένα οικόπεδο, ένα χωράφι στην ουσία, στο τέλος των κοιμητηρίων και πρώτα σκάβουν τους λάκκους και στη συνέχεια θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου. Δεν έχει δρόμο, δεν έχει πεζοδρόμια. Δεν μπορούμε να πατήσουμε από τις λάσπες που έχει να κάνουμε ένα τρισάγιο. Είναι ντροπή. Έχουμε τον πόνο μας, τουλάχιστον να μπορούμε να αποδώσουμε τιμές στους συγγενείς μας όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.