Skip to main content

Θλιβερές εικόνες στη Θεσπρωτία: 370.000 ψάρια πέθαναν από κρύο στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου

Τα ψάρια πέθαναν μαζικά στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου, όταν γύρω στις 6 το πρωί η θερμοκρασία των νερών έφτασε στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Θλιβερές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν σε ιχθυοτροφείο στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, στη Θεσπρωτία, όπου περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών πέθαναν από το ψύχος από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro.gr, τα ψάρια πέθαναν μαζικά στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, όταν γύρω στις 6 το πρωί η θερμοκρασία των νερών έφτασε στους 0 βαθμούς κελσίου.



Η μοναδική ιχθυοκαλλιέργεια του αλιευτικού συνεταιρισμού που βρίσκεται εκεί διατηρούσε περίπου 370.000 ψάρια, τα περισσότερα των οποίων κείτονται νεκρά στις όχθες της λιμνοθάλασσας. Άγνωστος είναι ο αριθμός των ψαριών που έχουν στην ουσία παγώσει μέχρι θανάτου, εκτός της ιχθυοκαλλιέργειας, μέσα στη λίμνη.

Το φαινόμενο έχει ξανασυμβεί πριν από μία δεκαετία περίπου και για να προκύψει χρειάζεται συνδυαστικά τέτοιους άνεμος ώστε αντί να εισέρχονται νερά από τη θάλασσα στη λιμνοθάλασσα να εξέρχονται και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο σημείο βρίσκονται ιχθυολόγοι του τμήματος αλιείας της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας για να εκτιμήσουν τη ζημιά.