Skip to main content

Θοδωρής Μητράκας: Σταθερά με τον Απόστολο και όλα τα άλλα στην ώρα τους...

Τι απαντά ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής στις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή και πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης στην Α'Θεσσαλονίκης

Νέος σε ηλικία, αλλά «παλιός» στα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, ο Θοδωρής Μητράκας, το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο επίκεντρο φημών για το πολιτικό του μέλλον.

Ο ίδιος είναι βέβαιο ότι δεν καλλιέργησε αυτές τις φήμες, όμως είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν. Επειδή ακριβώς είναι από τους πλέον ενεργούς νέους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης, επειδή είναι πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και πρόεδρος των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στην ανατολική Θεσσαλονίκη κι επειδή το πολιτικό προσωπικό δε θα πάψει ποτέ να έχει ανάγκη από ανανέωση.

Τα ενδιαφέροντά του δεν περιορίζονται στην πολιτική, όπως κι ο ίδιος εξηγεί στη συνέντευξή του στη Voria.gr, όμως δεν παύει να αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της καθημερινότητάς του εδώ και δυο δεκαετίες. Ως εκ τούτου είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του «ψηλού» της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τους υπόλοιπους.

Σε τρεις ερωτήσεις οι απαντήσεις που πήραμε από τον κ. Μητράκα είναι οι εξής:

Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης αναμενόμενο. Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα αναμενόμενο. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τάε-Κβο-Ντο Βόρειας Ελλάδας πώς σας προέκυψε;

Με το άθλημα ασχολούμαι από την εφηβική ηλικία μου. Έκπληξη είναι για όσους δεν γνωρίζουν ότι υπήρξα αθλητής του Τάε-Κβο-Ντο (1988 – 1995), ενώ έχω υπηρετήσει στη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε-Κβο-Ντο (2005 - 2008) και στη διοίκηση της Ένωσης στη Βόρεια Ελλάδα (2005 – 2012). Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου όπως αντιλαμβάνεστε για τέσσερις δεκαετίες. Ασχολούμαι ενεργά, διότι στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 15.000 αθλητές και πάνω από 120 σωματεία του Τάε-Κβο-Ντο και χρειάζονται υποστήριξη σε πολλά επίπεδα, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο άθλημα μας έχει χαρίσει Ολυμπιονίκες και μπορούμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα. Στην φετινή Ολυμπιάδα θα έχουμε τη χαρά να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα μόνο μία αθλήτρια κι αυτή ανήκει στην Ένωσή μας. Είναι η Φένια Τζέλη, στην οποία ευχόμαστε κάθε επιτυχία και θα είμαστε στο πλευρό της. Ως Ένωση θέλουμε τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο και υπόβαθρο για να ασχοληθούν ακόμη περισσότερα παιδιά με το Τάε-Κβο-Ντο στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκοντας όμως κατάλληλες συνθήκες άθλησης, κάτι που περνάει μέσα από την υποστήριξη των σωματείων. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου στη διοίκηση της Ένωσης.

Στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, όπου είστε πρόεδρος ποιος είναι ο στόχος;

Από την πρώτη στιγμή που ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μου εμπιστεύτηκε την προεδρία του οργάνου ο κύριος στόχος μου ήταν η αναβάθμισή του και γι' αυτό το λόγο, όλο αυτό το διάστημα και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ασχοληθήκαμε με μείζονα θέματα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη. Η Μητροπολιτική Επιτροπή είναι πλέον σημαντικός κρίκος στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης και στην είσοδο των επιχειρήσεων στην πράσινη οικονομία. Γνωμοδοτούμε για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, για επιχειρήσεις, που προσφέρουν θέσεις εργασίας και εισόδημα και έχουν ως αντικείμενο την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση είναι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας. Επίσης, η Μητροπολιτική Επιτροπή ασχολείται με ζητήματα της καθημερινότητας, που αγγίζουν το σύνολο των συμπολιτών μας. Θα αναφέρω το παράδειγμα της μεταφοράς των μαθητών, στο οποίο τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, ακριβώς επειδή βάλαμε σε προτεραιότητα, σχεδιάσαμε και οργανώσαμε ένα καλύτερο σύστημα, που δεν αφήνει κανέναν μαθητή χωρίς πρόσβαση στο σχολείο. Στο ίδιο πλαίσιο, είμαστε το συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης, που ανέδειξε και ασχολήθηκε με μείζονα ζητήματα για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη και έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την επίλυσή τους. Δώσαμε από την πλευρά μας το πράσινο φως για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και επιπλέον προωθήσαμε με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετέχουν οχτώ δήμοι και υλοποιούνται 116 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ.

Να φανταστώ ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες σας δεν σταματούν εδώ... Διαβάζω (προς το παρόν σε επίπεδο παραπολιτικής) ότι τον Οκτώβριο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είναι πιθανό να διεκδικήσετε την προεδρία της κομματικής οργάνωσης στην Α' Θεσσαλονίκης. Αλλού βλέπω το όνομά σας ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης. Και παράλληλα είστε περιφερειακός σύμβουλος για ακόμη δυόμιση χρόνια. Θέλετε να μας ξεκαθαρίσετε τι ισχύει και τι όχι;

Τα ακούω κι εγώ και δεν σας κρύβω ότι ως ένα βαθμό χαίρομαι επειδή πιστεύω πως οφείλονται στην ένταση και τη μεθοδικότητα με την οποία ασχολούμαι με τα καθήκοντά μου. Όσον αφορά στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, τόσο στο παρόν, όσο και στα επόμενα βήματά μου, με ενδιαφέρει μόνο να τιμήσω την εμπιστοσύνη του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, που με ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του και με τη δουλειά μου να έχω την ευκαιρία να είμαι δίπλα του και τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ τον Απόστολο Τζιτζικώστα ένα κεφάλαιο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και η απόφασή του να ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει ως περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία και μετά το 2023 μάς γεμίζει ως πολίτες με την ελπίδα ότι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από έναν νέο πολιτικό με όραμα και αποτελεσματικότητα. Αυτή η προοπτική αποτελεί και για μένα δέλεαρ για τη συνέχεια της δικής μου προσφοράς στην πολιτική και στον τόπο μας. Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ αυτές είναι τον Οκτώβριο. Εγώ είμαι εν ενεργεία πρόεδρος των κομματικών οργανώσεων της ανατολικής Θεσσαλονίκης κι έχω σκοπό να ολοκληρώσω τη θητεία μου προσφέροντας όσα περισσότερα μπορώ στην παράταξη τους κρίσιμους μήνες που έχουμε ακόμα μπροστά μας. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία εξόδου από την πανδημία κι ο Οκτώβριος φαντάζει πολύ μακριά. Σίγουρα όμως η ΝΔ είναι η παράταξη που ανδρώθηκα πολιτικά και αγαπώ και θα παραμείνω ανεξαρτήτως αξιώματος κομμάτι της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από επιτυχημένος πρωθυπουργός κρατάει σταθερά και το τιμόνι της ΝΔ. Και σ' αυτή τη διαδρομή και τους στόχους τους οποίους βάζει τόσο για το κόμμα, όσο και για την πατρίδα, θα συμμετέχω κι εγώ με τις δικές μου δυνάμεις, όπως, όποτε και όπου είμαι περισσότερο χρήσιμος.