Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΩΜΑΪΔΗΣ: ΑΡΓΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ μίλησε για τους δείκτες της πανδημίας και την κατάσταση στις ΜΕΘ - Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

«Οι σκληροί δείκτες των απωλειών και των ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου» δήλωσε ο Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών ο κ. Θωμαϊδης σχολίασε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τα μέτρα και το πώς θα επηρεάσουν τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια σταθερή διάδοση (του ιού) που μεταφράζεται σε ένα ρυθμό αναπαραγωγής γύρω στο 1 (ένα) που σημαίνει ότι ένας μολύνει έναν» είπε ο κ. Θωμαϊδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχει έλεγχος της πανδημίας. Δεν έχουμε αύξηση και αυτό φαίνεται τόσο στα λύματα και όσο στα κρούσματα. Η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τα νέα μέτρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δούμε μείωση στα κρούσματα».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, «θα έχουμε μια αργή αποκλιμάκωση μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι σκληροί δείκτες των απωλειών και των ΜΕΘ θα συνεχίσουν να αυξάνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ