Skip to main content

Θωμόπουλος: Άστοχες και ερασιτεχνικές ενέργειες στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Δ. Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης - πρόεδρος του οποίου είναι ο Π. Ψωμιάδης - υπέβαλε κ. Αριστοτέλης
Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Δ. Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Τ.Π.Μ.Θ) υπέβαλε στις 20 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (Ε.Ξ.Θ) κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο τόσο ο ίδιος όσο και η Ε.Ξ.Θ. δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του 2009.

Η Ε.Ξ.Θ. δηλώνει ότι «δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει τη διακύβευση της εικόνας της Θεσσαλονίκης από ερασιτεχνικές ενέργειες ατόμων, τα οποία θα έπρεπε, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, να έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους και καλεί για τελευταία φορά τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΠΜΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι «πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό την προβολήκαι την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλονίκης και τηνεπακόλουθη αποκομιδή οικονομικών και όχι μόνον ωφελειών για το σύνολοτης οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Δυστυχώς όμως ο ΟΤ.Π.Μ.Θ.όχι μόνον έχει περιέλθει σε τέλμα, αλλά ορισμένες φορές με άστοχες καιερασιτεχνικές ενέργειες έχει επιφέρει και πλήγμα στην εικόνα τηςΘεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού».

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός έχει συσταθεί από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του είναι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.