Skip to main content

Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά με παρεμβάσεις ο δήμος Χαλκηδόνος

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της τάφρου Καστανά - Ακροποτάμου, ενός στραγγιστικού καναλιού στην περιοχή της Νέας Ζωής

Σε σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν σε καθαρισμούς ρεμάτων, αρδευτικών καναλιών και τάφρων προχωρούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεργεία του Δήμου Χαλκηδόνος, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των περιοχών του Δήμου.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της τάφρου Καστανά - Ακροποτάμου, ενός στραγγιστικού καναλιού στην περιοχή της Νέας Ζωής, καθώς επίσης ενός κεντρικού στραγγιστικού καναλιού στην περιοχή των Κουφαλίων, στο οποίο συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος βρόχινου νερού.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας -Χωροταξίας και Πολιτικής Προστασίας, Ζήση Βαϊνά πρόκειται για εκτεταμένη προσπάθεια καθαρισμού των αρδευτικών- στραγγιστικών καναλιών και των τάφρων της περιοχής, σε συνέχεια αυτών που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο. “Εργαζόμαστε εντατικά για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας και την προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους. Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και προχωρούμε σε καθαρισμούς ρεμάτων, αρδευτικών καναλιών και τάφρων, προκειμένου να περιορίσουμε δραστικά τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα και να προστατέψουμε ανθρώπους, περιουσίες και υποδομές”, τόνισε ο κ. Βαϊνάς.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας, ώστε να προστατευτούν αντιπλημμυρικά όλες οι κοινότητες.