Skip to main content

Θρίλερ με τη φημολογούμενη παραίτηση Ταχιάου από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Σαφής εικόνα αναμένεται να υπάρξει μέσα στη βδομάδα για τις κινήσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό όσον αφορά τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο.

Για όσους ασχολούνται ή λοξοκοιτούν προς τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων -«γαλάζια» στελέχη δηλαδή- φαίνεται να ανοίγουν... προοπτικές. Και μάλιστα ιδιαίτερα δελεαστικές. Καθόλου αμελητέες θέσεις, στις οποίες όμως στοχεύουν πάρα πολλοί. Κάποιες από αυτές τις θέσεις (όχι μόνο από τις παραπάνω) είναι κενές, άλλες καταλαμβάνονται από στελέχη υπό αποχώρηση και άλλες δύσκολα θα αδειάσουν. Διοικήσεις που παραμένουν από την προηγούμενη κυβέρνηση μαθαίνω ότι αρνούνται να κάνουν εύκολη τη ζωή των κυβερνώντων και να παραιτηθούν. Και το ύψος της αποζημίωσης σε περίπτωση αποπομπής είναι μάλλον απαγορευτικό. Διοικητής λαμβάνει 300.000 ευρώ αποζημίωση μαθαίνω εάν αποφασίσουν να τον διώξουν...

Θρίλερ με τη φημολογούμενη παραίτηση του Νίκου Ταχιάου από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Αρχικώς κυκλοφόρησε ως φήμη, μετά έγινε θέμα συζήτησης σε αυτοδιοικητικά πηγαδάκια και έπειτα είδηση. Ακολούθησε συνέντευξη του κ. Ταχιάου στην οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η αλήθεια είναι πως η «Αττικό Μετρό ΑΕ», στην οποία είναι πρόεδρος ο κ. Ταχιάος, φτάνει και περισσεύει για να μην έχει χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο προσωπικό, είναι και πολιτικό και παραταξιακό. Διότι πέραν του ίδιου του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης υπάρχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με αυτή. Συνεπώς οι αποφάσεις Ταχιάου επηρεάζουν και τη διοίκηση Ζέρβα στον δήμο. Αν θεωρήσουμε ότι υφίσταται ακόμη παράταξη, διότι ένας δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε, άλλοι μπήκαν στη διοίκηση κι άλλοι ασχολούνται με άλλα καθήκοντα. Εντός της εβδομάδας θα έχουμε πιο σαφή εικόνα.

Αν μια Περιφέρεια μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ξεκίνησε πολύ νωρίς την ιστορία της ηλεκτροκίνησης, αυτή είναι της Κεντρικής Μακεδονίας. Η διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει βάλει τις βάσεις για την ηλεκτροκίνηση εδώ και πολύ καιρό. Έτσι ο περιφερειάρχης ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα να εξηγήσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Γκάζι πώς λειτουργεί το πράγμα. Σκεφτείτε ότι η Περιφέρεια ήδη έχει κάνει σειρά εκδηλώσεων για την ηλεκτροκίνηση, ο κ. Τζιτζικώστας έχει φωτογραφηθεί ακόμη και σε ηλεκτρικά οχήματα στο Voltάρω του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, έχει πάρει απόφαση αντικατάστασης όλου του στόλου των οχημάτων της με ηλεκτροκίνητα, έχει λειτουργήσει μέχρι και σταθμούς φόρτισης πιλοτικά, ενώ έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτροκίνηση στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να δίνει την ευκαιρία για αντίστοιχες αλλαγές και στους 38 δήμους της περιοχής.