Skip to main content

Θρυλική ανατροπή και θρίαμβος με «τεσσάρα» στην ΑΕΚ

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αύξησε τη διαφορά από τους «κιτρινόμαυρους» στους οκτώ βαθμούς, παρά την ψυχρολουσία στην οποία την υπέβαλε ο Πόνσε

Σαρωτικός στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 με σούπερ ανατροπή την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, σημείωσε την πρώτη φετινή επιτυχία του σε ντέρμπι και «κλείδωσε», εκτός απροόπτου, τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αύξησε τη διαφορά από τους «κιτρινόμαυρους» στους οκτώ βαθμούς, παρά την ψυχρολουσία στην οποία την υπέβαλε ο Πόνσε ανοίγοντας το σκορ στο Φάληρο μόλις στο 3ο λεπτό, μετά από σοβαρό λάθος (ακόμη ένα) του Βούκοβιτς, που ολοκλήρωσε η κακή εκτίμηση του Σα στο γύρισμα του Κλωναρίδη από δεξιά.

Αφού συνήλθαν από το σοκ, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 18΄, όταν ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά και ο Ντίας ανενόχλητος, στην άστοχη έξοδο του Μπάρκα, έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στο 23΄ ο Χασάν έκλεψε την μπάλα από τον Τσόσιτς, μπήκε από δεξιά και πάσαρε στον Φορτούνη, αλλά η μπάλα ήταν λίγο πιο πίσω, με αποτέλεσμα η προσπάθεια του διεθνή μεσοεπιθετικού να καταλήξει πάνω από το δοκάρι.

Στο 25΄ ο Άλεφ εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ, η άμυνα των γηπεδούχων «κοιμήθηκε», ο Μάνταλος βγήκε απέναντι στον Πορτογάλο, αλλά ο Σα τον νίκησε, ενώ στο επόμενο λεπτό απέκρουσε σε κόρνερ νέο σουτ του Μάνταλου, από σέντρα του Λιβάια.

Ο Τοροσίδης ξεκίνησε αντί του Βούκοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο και η διαφορά φάνηκε άμεσα στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, καθώς μέσα σε τρία λεπτά ο διεθνής «ερυθρόλευκος» πέρασε ισάριθμες σέντρες, σε μια «έκρηξη» των γηπεδούχων που απέφερε το 1-1 στο 50΄, με βολίδα του Καμαρά εκτός περιοχής.

Στο 68΄ ο Χριστοδουλόπουλος, που είχε μπει στο 46΄ αντί του Ντίας, αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο, με την έκφραση του άτυχου διεθνή επιθετικού να δείχνει ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Η επιθετικότητα που είχαν αναπτύξει εκ νέου οι Πειραιώτες ανταμείφθηκε στο 72ο λεπτό με ένα έξοχο γκολ του Φορτούνη, ο οποίος μετά το λάθος του Σιμόες πήρε την μπάλα, προχώρησε και με αριστερό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μπάρκα, για την ανατροπή της ομάδας του.

Η Ένωση κατέρρευσε, έδωσε χώρους αλλά και την ευκαιρία στους αντιπάλους της να βρουν χώρους και να φτάσουν στο εμφατικό 4-1, με τα γκολ των Χασάν στο 83΄ και Φορτούνη στο 87΄.