Skip to main content

Επική πρόκριση για τον ΟΣΦΠ (2-1) επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο! (video)

Με γκολ του Σισέ, οι Πειραιώτες έστειλαν τη ρεβάνς στην παράταση και με αντίστοιχο του Ελ Αραμπί έγραψαν ιστορία μέσα στο «Emirates Stadium».

Μια από τις πιο σπουδαίες σελίδες στην ευρωπαϊκή του ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 1-2 της Άρσεναλ στην παράταση της ρεβάνς στο «Emirates Stadium» παίρνοντας μια επική πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τρομερό φινάλε, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 62’ με κεφαλιά του Σισέ ισοφαρίζοντας το σκορ με το οποίο οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν στο Φάληρο και οδηγώντας τη ρεβάνς στην παράταση.

Εκεί το συγκρότημα του Μίκελ Αρτέτα βρήκε το γκολ πρόκρισης με εξαιρετικό γυριστό σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (113’) όμως το αντίστοιχο του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με «χτύπημα» του Ελ Αραμπί (120’) πήρε εκ νέου το προβάδισμα και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγγλικός σύλλογος που κατάφερε για πρώτη φορά κατά την πορεία του στα κύπελλα Ευρώπης να αποκλειστεί έχοντας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι μακριά από τη βρετανική πρωτεύουσα, έχασε τρομακτική ευκαιρία στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης να πάρει αυτός την πρόκριση αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ από θέση βολής έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.