Skip to main content

Θρήνος στον κόσμο της μόδας: Aπεβίωσε ο θρύλος της Givenchy

Ο δημιουργός της στυλιστικής εικόνας των Όντρεϊ Χέπμπορν και Τζάκι Κένεντι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, στα 91 του χρόνια.

Θρύλος της υψηλής ραπτικής, ο σχεδιαστής μόδας Hubert de Givenchy, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας, ο δημιουργός που έντυσε την 'Οντρεϊ Χέμπορν, την αιώνια μούσα του, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε σήμερα στο AFP ο σύντροφός του.

Ο δημιουργός της στυλιστικής εικόνας των Όντρεϊ Χέπμπορν και Τζάκι Κένεντι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, όπως επιβεβαίωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο συνεργάτης του, επίσης πρώην σχεδιαστής haute couture, Philippe Venet.

«Μετά μεγάλης μας λύπης σας ανακοινώνουμε ότι ο Hubert de Givenchy πέθανε», γράφει σε ανακοίνωσή του ο Οίκος Μόδας Givenchy. «Τα ανήψια του και τα παιδιά τους μοιράζονται τη θλίψη με τον κ. Venet», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο οίκος μόδας.

Το εμβληματικό «Μικρό Μαύρο Φόρεμα» που φόρεσε η Όντρεϊ Χέπμπορν στην εναρκτήρια σκηνή του Breakfast at Tiffany's, ίσως ήταν αυτό που τον έκανε διάσημο. «Τα υπέροχα απλά ρούχα του Givenchy [μου έδωσαν] την αίσθηση ότι ήμουν όποια υποδυόμουν», είχε δηλώσει η διάσημη ηθοποιός για τον θρύλο της υψηλής ραπτικής.