Skip to main content

Τι αλλάζει από το 2020 με τα μειωμένα εισιτήρια στον ΟΑΣΘ

Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην επιβάρυνση που αναμένεται να υποστεί το ελληνικό κράτος από ενδεχόμενη δικαίωση των μετόχων του ΟΑΣΘ.

Τα εκάστοτε υπουργεία θα επιβαρύνει από το 2020 το κόστος των μειωμένων εισιτηρίων στους Οργανισμούς παροχής συγκοινωνιακού έργου, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον ΟΑΣΘ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται σε ομάδες πολιτών (πχ στρατιωτικοί, φοιτητές), λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν διαφωνεί με κάτι τέτοιο αλλά όπως είπε «αλλά θέλει το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική, πρέπει τα υπουργεία να δίνουν χρήματα στους Οργανισμούς για να μην καταρρέουν».

«Μέχρι τώρα τα υπουργεία υποτίθεται έδιναν αυτά τα χρήματα στο τέλος του χρόνου, στην πράξη ποτέ δεν τα έδιναν. Τώρα, όπως αποφασίσαμε με τον αρμόδιο υφυπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη αυτό θα γίνεται από την αρχή του χρόνου. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα παίρνει τα χρήματα από το Άμυνας, από το Εργασίας για να πληρώσει π.χ. τον ΟΑΣΘ», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Μεταφορών αναφερόμενος ειδικά στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης επιτέθηκε σφοδρά στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς, όπως είπε, «με την κρατικοποίηση που έγινε το 2017, οι μέτοχοί του μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα από το Δημόσιο πράγμα που θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό Σπίρτζη-Παππά».

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει έντονη αντίδραση από τους μετόχους του ΟΑΣΘ «που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από το την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη κυβέρνηση, αν περίμενε έως το 2019 θα μπορούσε να κάνει εντελώς διαφορετικά τη διαδικασία. Όμως το έκανε το 2017 και αφήνει την πόρτα ανοιχτή οι μέτοχοι να διεκδικήσουν χρήματα από το Δημόσιο».