Skip to main content

Ποιες πτήσεις εξωτερικού αρχίζει η Aegean - Οι αλλαγές στα αεροπλάνα

Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε η Aegean στον τρόπο επιβίβασης, πρόσβασης και εξυπηρέτησης στα αεροσκάφη της - Οι πτήσεις εξωτερικού που ξεκινούν πρώτες

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία επιβίβασης, πρόσβασης και εξυπηρέτησης εντός του αεροσκάφους, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά τους πρώτους προορισμούς εξωτερικού που θα είναι διαθέσιμοι για το επιβατικό κοινό από τις επόμενες ημέρες από την Αθήνα, ανακοίνωσε η Aegean.

Μόνο ένα αντικείμενο στο αεροπλάνο

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τα μέλη της Aegean, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, επισημαίνει ότι έχουν αναβαθμιστεί οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών. Πέραν του... αυτονόητου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, η Aegean ενημερώνει ότι στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, οι 3 τελευταίες σειρές καθισμάτων θα παραμένουν κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη.

Ποιες πτήσεις εξωτερικού ξεκινούν πρώτες

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που «ανοίγουν» για το εξωτερικό, σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη οι πρώτοι προορισμοί που ενεργοποιούνται από την Αθήνα στις επόμενες ημέρες, αρχικά με μικρή συχνότητα, είναι το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη και η Ζυρίχη, ενώ ενισχύονται και οι πτήσεις προς Βρυξέλλες που δεν είχαν σταματήσει καθόλου. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι, προαναγγέλλει ο CEO της Aegean. 

Χωρίς χρέωση η παράδοση αποσκευών και το rebooking

Γνωστοποιεί, δε, ότι για αγορές εισιτήριων από σήμερα Τρίτη 18/5 έως τις 15 Ιουνίου και ανεξάρτητα από την ημερομηνία του ταξιδιού, όλα τα εισιτήρια θα έχουν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας FLEX, ώστε να συμπεριλαμβάνουν τη δυνατότητα παράδοσης αποσκευής χωρίς επιπλέον χρέωση αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής χωρίς rebooking fees.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητό μας μέλος,

Ευχόμαστε καταρχάς να είστε υγιείς, τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας.
 
Για όλους εμάς στην οικογένεια της AEGEAN και της Olympic Air, το 2020 ξεκίνησε δυναμικά, με αισιοδοξία και όραμα για τη νέα χρονιά και τα επόμενα βήματά μας.

Τους τρεις τελευταίους μήνες ωστόσο, η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι μαζί ζήσαμε, μας ανάγκασε να μείνουμε για ένα μεγάλο διάστημα μακριά από αυτό που αγαπάμε πιο πολύ, να πετάμε μαζί σας. Σταματήσαμε να πετάμε με εσάς, ωστόσο δεν σταματήσαμε να πετάμε για εσάς, παραμένοντας δίπλα στη χώρα μας κάθε φορά που μας ζητήθηκε, όσο μακριά κι αν χρειάστηκε να ταξιδέψουμε για να φέρουμε ότι ήταν αναγκαίο.

Στη δύσκολη συνθήκη που επέβαλλε η πανδημία, πετύχαμε έναν ακόμα σημαντικό στόχο. Αφού τριπλασιάσαμε τα μίλια που εσείς απλόχερα δωρίσατε, είμαστε σε θέση να πούμε το κοινό, μικρό μας «ευχαριστώ» προσφέροντας εισιτήρια στο προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς της Ελλάδας. Και ήταν αυτή η μεγάλη, συγκινητική συμμετοχή όλων σας, που μας παρακίνησε να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια μας. Για να γίνει το «ευχαριστώ» μας λίγο μεγαλύτερο,  συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο με τις αρχές των αεροδρομίων και τους τουριστικούς φορείς της Ελλάδας, ώστε να καταφέρουμε να προσφέρουμε στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο εισιτήρια, αλλά ένα ολοκληρωμένο πακέτο ταξιδιού.

Η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης. Και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτή την κοινή μας κατάκτηση.

Με σεβασμό στην επιτυχημένη μέχρι σήμερα εθνική προσπάθεια, εργαζόμαστε με προσήλωση για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις της πανδημίας. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, έχουμε ήδη αλλάξει τις διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης  αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος και έχουμε αναβαθμίσει τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών μας. Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματά μας, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, θα κρατάμε πλέον τις 3 τελευταίες σειρές καθισμάτων κενές για την δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη. Εντός της  εβδομάδας  θα λάβετε  ειδικό υλικό,  για όλα τα προστατευτικά μέτρα και τις νέες διαδικασίες που θα εφαρμόσουμε, στα πλαίσια των νέων πρωτοκόλλων, για να ταξιδεύουμε με  ασφάλεια.

Από σήμερα λοιπόν, που αίρονται οι περιορισμοί για την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη και την επόμενη εβδομάδα για όλα τα νησιά της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε ξανά μαζί στο εσωτερικό.

Έτοιμοι να αποκαταστήσουμε, με σταδιακά προσεκτικά βήματα, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες και το δίκτυό μας στο εξωτερικό. Οι πρώτοι προορισμοί που ενεργοποιούνται από την Αθηνά στις επόμενες μέρες, αρχικά με μικρή συχνότητα, είναι το  Μόναχο, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη και η Ζυρίχη ενώ ενισχύονται και οι πτήσεις προς Βρυξέλλες που δεν είχαν σταματήσει ποτέ. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Και εφόσον στην νέα εποχή το ταξίδι αλλάζει, προσαρμόζουμε αντίστοιχα τα εισιτήριά μας ώστε να έχετε περισσότερη ευελιξία και σιγουριά. Έτσι, για αγορές εισιτήριων από σήμερα 18/5 έως 15/6 και ανεξάρτητα από την ημερομηνία του ταξιδιού, όλα τα εισιτήρια μας θα έχουν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας FLEX, ώστε να συμπεριλαμβάνουν την δυνατότητα παράδοσης αποσκευής χωρίς επιπλέον χρέωση αλλά και τη  δυνατότητα αλλαγής χωρίς rebooking fees.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και μαθαίνουμε στο κάθε μας βήμα πως να προχωράμε προσεκτικά στο επόμενο. Αυτό άλλωστε κάνουμε για περισσότερα από 20 χρόνια στην AEGEAN, πάντα με οδηγό τις αξίες μας και έχοντας στο επίκεντρο μας εσάς, τους επιβάτες μας.

Ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά μαζί.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη

Δημήτρης Γερογιάννης
Διευθύνων Σύμβουλος»