Skip to main content

Τι αναφέρει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Όπως και η κόρη του στη Ρόδο, έτσι και η 26χρονη Γαρυφαλλια βρήκε τραγικό θάνατο έχοντας υποστεί βία από έναν άντρα. Το σχόλιο του Γιάννη Τοπαλούδη.

Δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη η χώρα μας, με την 26χρονη Γαρυφαλλιά να είναι μία ακόμα γυναίκα που προστίθεται στον κατάλογο των θυμάτων που βρίσκουν τραγικό θάνατο από το βίαιο χέρι ενός άνδρα.

Ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης, που βρήκε φρικτό θάνατο στη Ρόδο από τους δύο δολοφόνους της αφού αρχικά είχε βασανιστεί, μίλησε στο newsbeast για το νέο έγκλημα που συντάραξε την Ελλάδα.

«Όλοι εμείς που χάνουμε μια Ελένη και μια Γαρυφαλλιά βιώνουμε και θα βιώνουμε μαρτυρικό ψυχικό θάνατο μέχρι να πεθάνουμε. Αυτό που μας πειράζει περισσότερο από όλα, αυτό που εκνευρίζει, εμένα και την μητέρα της Ελένης, είναι ότι οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι του παιδιού μας, μια μέρα θα κυκλοφορήσουν ελεύθεροι. Εμείς αντιθέτως, ζούμε και θα ζούμε μέχρι να φύγουμε από τη ζωή, τον αιώνιο ψυχικό μας θάνατο. Γι’ αυτό και κάθε φορά που ακούμε για μια νέα περίπτωση σαν τη δική μας, για μια Γαρυφαλλιά, μια Καρολάιν, σκεφτόμαστε αμέσως: « Ωχ, άλλη μια οικογένεια μπαίνει στη θέση μας». Την ίδια στιγμή, φουντώνει η αγανάκτηση μας για τους νέους στη σειρά δολοφόνους που κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσουν και αυτοί ελεύθεροι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Όπως είπε μάλιστα, «η αυστηροποίηση των ποινών για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα είναι για εμένα ο μόνος σωστός δρόμος. Και μέσα σε αυτά τα εγκλήματα βάζω και τους βιασμούς μιας και αυτοί δολοφονίες είναι- ψυχικές δολοφονίες. Για όλες αυτές τις πράξεις δεν υπάρχουν οι σωστές συνέπειες και οι δράστες το γνωρίζουν αυτό. Τα ισόβια πρέπει επιτέλους να γίνουν αληθινά ισόβια. Τα ψευτο ελαφρυντικά που δίνουν κάθε φορά σε αυτούς τους εγκληματίες, όσα επικαλούνται για να ελαφρύνουν τη θέση τους, μάς σκοτώνουν».