Skip to main content

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις Μαυροβούνιων οπαδών (φωτο)

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους στους οπαδούς στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας όπου βρήκαν επιμελώς κρυμμένο ένα μικρό οπλοστάσιο.

Από επεισόδια συνοδεύθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπούντοτσνοστ στο ΣΕΦ, με συγκρούσεις οπαδών των ερυθρολεύκων με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Νωρίτερα ωστόσο, το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, πραγματοποίησαν, στον Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, έλεγχο σε τρία λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς της ομάδας από το Μαυροβούνιο, που θα μετέβαιναν στο ΣΕΦ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους για την Euroleague.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία ενός εκ των λεωφορείων:

16 ξύλινα στειλιάρια

οκτώ φωτοβολίδες

μία κροτίδα

ένα  σπρέι πιπεριού

ένα  σφυρί

μία  κουκούλα τύπου full face

τεμάχια μαρμάρων και πέτρες

Μετά τους ελέγχους συνελήφθησαν 37 οπαδοί της Μπούντοτσνοστ και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και εξωσχολικού αθλητισμού.

Στους υπόλοιπους οπαδούς, με τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας Αρχής, και για λόγους δημόσιας ασφάλειας απαγορεύθηκε η μετάβασή τους στο Στάδιο διεξαγωγής του αγώνα και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν στο Μαυροβούνιο τους.