Skip to main content

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για το τροχαίο δυστύχημα με μετανάστες στην Καβάλα

Το όχημα που μετέφερε τους μετανάστες ανετράπη στην προσπάθεια του να διαφύγει από έλεγχο αστυνομικών πάνω στην Εγνατία Οδό.

Τραγική ήταν η κατάληξη της διακίνησης μεταναστών στην Εγνατία (δείτε εδώ) όταν το όχημα όπου το όχημα που μετέφερε υπήκοους Πακιστάν προσπάθησε να ξεφύγει από αστυνομικούς που διενεργούσαν έλεγχο.

Από την ανατροπή του φορτηγού όπως έγινε γνωστό σκοτώθηκε ένας μετανάστης.

Τι αναφέρει η αστυνομία:

Συνελήφθη χθες (18-6-2020) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό πλησίον του κόμβου Αγίου Σίλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω όχημα με οδηγό τον αλλοδαπό διακινητή δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και στη συνέχεια κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στην Εγνατία Οδό εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός (1) διακινούμενου και ο τραυματισμός των υπολοίπων έξι (6) και του διακινητή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου οι έξι διακινούμενοι παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ ο διακινητής εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.  

Σημειώνεται ότι ο διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης την 3-6-2020.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.