Skip to main content

Τι αναφέρει το ΓΕΑ για τις πτήσεις Mirage πάνω από το Πεντάγωνο

Η πτήση αυτή αποτέλεσε πεδίο διαμάχης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης, με τον πρόεδρο της ΝΔ να πετά πυρά στον κ. Τσίπρα.

Εξηγήσεις για την πτήση των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 πάνω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΘΑ, δίνει με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΑ ανακοινώνει ότι «η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας».

Η πτήση αυτή αποτέλεσε πεδίο διαμάχης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση για το κόστος της πράξης αυτής.

«Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές στους υπουργούς;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μην μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάχτυλο κ. Τσίπρα και απαντήστε μας πόσο στοίχισαν οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το πεντάγωνο για την τελετή παράδοσης παραλαβής».