Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΑΠΟ ΑΡΑΚΑ

Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη με το αγοράκι που διεκομίσθη μετά από πνιγμονή από μεσημεριανό φαγητό

Ανακοίνωση για τα ευρήματα των απεικονιστικών εξετάσεων του 2,5 ετών αγοριού που έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες πριν, εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω παιδί είχε παρουσιάσει πνιγμονή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Διοίκησης του Παίδων "η Αγία Σοφία" το νήπιο, ηλικίας περίπου 2,5 ετών διεκομίσθη στο νοσοκομείο μέσω του ΕΚΑΒ  στις 4/10/19, «άσφυγμο και απνοϊκό».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών", τονίζεται στην ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ