Skip to main content

Τι ανέδειξε η κάλπη για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΑΣΘ

Ολοκληρώθηκε η σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία για τον νέο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ - Ποιος επικράτησε

Ο Μάκης Άγγος, υποψήφιος από την παράταξη της “Ενότητας” η οποία κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες στο συνδικάτο του ΟΑΣΘ, θα είναι ο νέος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, μετά τη σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία. Ο κ. Άγγος επικράτησε του Κώστα Μοσχοβόπουλου ο οποίος υποστηρίχθηκε από την παράταξη ΟΔΕΟ, λαμβάνοντας 808 ψήφους, έναντι 510 του αντιπάλου του. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών ο κ. Άγγος είχε λάβει 520 ψήφους έναντι 315 του κ. Μοσχοβόπουλου.

Στην παράταξη της “Ενότητας” επικεφαλής έως πρόσφατα ήταν ο επί εικοσαετία, σχεδόν, πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, ενώ τώρα ηγείται ο Γιάννης Δήμκας. Η ΟΔΕΟ συγκροτήθηκε σχετικά πρόσφατα από εργαζόμενους οι οποίοι είναι συγχρόνως και μέτοχοι του ΟΑΣΘ.

Στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές ψήφισαν 1.369 εργαζόμενοι, έναντι 1.525 που είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο την περασμένη Πέμπτη, σε σύνολο 2.037 εγγεγραμμένων. Στις τρεις κάλπες βρέθηκαν επίσης 25 άκυρα και 26 λευκά ψηφοδέλτια.