Skip to main content

Τι απαντά για το δώρο στην ανήλικη ο δικηγόρος της 33χρονης

Στους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην αγορά δώρου για τη 10χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο δικηγόρος της 33χρονης.

«Ανθρώπινη και αυθόρμητη πρωτοβουλία» χαρακτήρισε ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης που κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, την κίνησή του να αγοράσει μια σχολική τσάντα στην ανήλικη, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Διαβάστε: Ο δικηγόρος της 33χρονης πήρε δώρο στη 10χρονη - Σφοδρές αντιδράσεις

«Δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητα δικονομική. Έχει έναν συμβολισμό, ότι πάνω απλό την σφοδρή αντιδικία πολιτική αγωγή και συνηγόρου υπεράσπισης, να έρθει μια εκεχειρία» δήλωσε ο κ. Νουλέζας, μιλώντας στο Mega.

«Η πρόθεσή μου αυτή δεν υποκρύπτει καμία σκοπιμότητα. Ήταν ένα μήνυμα σεβασμού. Σέβομαι τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση όλων. Δεν πρέπει να ταυτίζομαι με την εντολέα μου. Το έκανα για να δείξω ότι υπεράνω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, είναι η ανθρώπινη», ανέφερε.

Παράλληλα, εξηγώντας τον λόγο που προχώρησε σε σχετική δημοσίευση όσο αφορά το δώρο ο κ. Νουλέζας υπογράμμισε πως «αν έσφαλα που το δημοσιοποίησα θα με κρίνει ο κόσμος».

Ωστόσο τόνισε πως «το να ισοπεδώνουμε τα πάντα, δικηγόρους, τεκμήρια αθωότητας, την ψυχή ενός κοριτσιού. Να πυροβολούμε τον συνήγορο υπεράσπισης είναι άδικο».

Τέλος κάλεσε σε κινητοποίηση «την πολιτεία και την κοινωνία να ανοίξει έναν λογαριασμό στήριξης για την μικρή. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους εμάς».