Πέμπτη 23 Μαΐου 2019
x

ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΑΣ-ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ

Κύκλοι της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως δεν ενημερώθηκαν για τις καταστροφές αλλά οι αστυνομικοί επενέβησαν από μόνοι τους, ώστε να προστατεύσουν τον χώρο.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Πρυτανείας του ΑΠΘ λίγες μέρες μετά τα επεισόδια και τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Θεολογική Σχολή, από κουκουλοφόρους στην επέτειο Γρηγορόπουλου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Σαββάτου της Πρυτανείας που διέψευδε την Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας ότι είχε ενημερώσει από το πρωί εκείνης της ημέρας για την κατάληψη στη Θεολογική (δείτε εδώ), πηγές από το Αρχηγείο δίνουν την δική τους απάντηση εκ νέου για το θέμα.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι το έγγραφο που είχε στείλει προχτές το πρωί η Πρυτανεία στην εισαγγελία, με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αφορούσε στην κατάληψη της σχολής από αναρχικούς, πράξη όμως η οποία από μόνη της δεν συνιστά αδίκημα για αυταπάγγελτη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, με βάση το νόμο για το άσυλο, καθώς δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Και επισημαίνουν ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις καταστροφές, που αποτελούν αυτόφωρες κακουργηματικές πράξεις, αλλά όταν είδαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τι συνέβαινε, επενέβησαν από μόνοι τους, προκειμένου να προστατεύσουν το χώρο και να συνδράμουν την Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση» και ότι «για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ., μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση».

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ