Skip to main content

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στο δημοσίευμα της Voria για τις διαρρήξεις στον Εύοσμο

Η απάντηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο δημοσίευμα της Voria.gr για τις διαρρήξεις καταστημάτων στην περιοχή του Ευόσμου.

Απάντηση στο δημοσίευμα της Voria.gr για το μπαράζ διαρρήξεων που καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες εν μέσω lockdown σε εμπορικά καταστήματα του Ευόσμου, δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. 

Διαβάστε: Εύοσμος - Αυξήθηκαν οι διαρρήξεις καταστημάτων στο lockdown

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση, «κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευόσμου, πραγματοποιούνται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και ειδικές αστυνομικές δράσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων».

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση «κατά το μήνα Νοέμβριο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου του 2020, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, κλοπών τροχοφόρων και ληστειών:
• κλοπές – διαρρήξεις μείωση 15,9%
• κλοπές τροχοφόρων μείωση 33,3%
• ληστείες μείωση 33,3%»

Ωστόσο, όπως είχε ήδη αναφέρει στο δημοσίευμα της Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, καθώς αφενός δεν καταγράφεται το 60% των συμβάντων, γιατί οι επιχειρηματίες δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά και αφετέρου «διότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν όλοι κλεισμένοι σπίτια μας, οπότε μοιραία είχαν μειωθεί τα κρούσματα».

Να σημειωθεί επίσης ότι το δημοσίευμα της Voria.gr αναφέρθηκε στις διαρρήξεις εμπορικών καταστημάτων και μόνο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην κεντρική οδό Καραολή Δημητρίου, σε μήκος 100 μέτρων, κακοποιοί «χτύπησαν» τα πέντε από τα συνολικά δέκα μαγαζιά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν άλλα δύο περιστατικά στην κεντρική οδική αρτηρία του Ευόσμου, την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλα τόσα στην Αντώνη Τρίτση και κάτω από τη γέφυρα της Μοναστηρίου.

Όπως λένε οι ίδιοι επιχειρηματίες, βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, γιατί σε μία περίοδο που δεν έχουν δουλειά και καταγράφουν σημαντική απώλεια εσόδων, καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές ύψους χιλιάδων ευρώ που αφήνουν στο πέρασμά τους οι διαρρήκτες.