Skip to main content

Τι απαντά η κυβέρνηση για τις συνεχείς αποσπάσεις οδηγών του ΟΑΣΘ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης κατηγόρησε τη διοίκηση του Οργανισμού για αποσπάσεις οδηγών που ήταν μέλη της ΔΑΚΕ.

Ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Κεφαλογιάννης για το γεγονός ότι υπήρξαν 177 αποσπάσεις οδηγών του Οργανισμού για την περίοδο που βρίσκεται στην εξουσία η ΝΔ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, επισήμανε ότι λόγω της μεγάλης μείωσης του στόλου του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα, «100 με 150 οδηγοί βρισκόταν σε αδράνεια γιατί δεν είχαν λεωφορεία να οδηγήσουν».

Αυτός ήταν ο λόγος που ορισμένοι οδηγοί αποσπάστηκαν σε άλλες διευθύνσεις του Οργανισμού.

Όπως είπε ο υφυπουργός με την αύξηση του στόλου που έγινε όπως επισήμανε επί κυβέρνησης ΝΔ, κάποιοι οδηγοί που αποσπάστηκαν θα επιστρέψουν σύντομα στο τιμόνι.

Επιλεκτικές οι αποσπάσεις

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποδυνάμωση του ΟΑΣΘ εν μέσω πανδημίας.

Όπως τόνισε η διοίκηση του Οργανισμού το 2019 προχώρησε σε 63 αποσπάσεις, το 2020 σε 104 και τους πρώτους μήνες του  2021 σε άλλες 10. Συνολικά και για τα 3 έτη υπολογίζεται ότι έγιναν 177 αποσπάσεις εργαζομένων με μητρώο οδηγού σε άλλες θέσεις ως επί το πλείστον στην Διεύθυνση Συντήρησης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν πως μεταξύ των αποσπασμένων περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα μέλη του Προεδρείου της ΔΑΚΕ που σε άλλες θέσεις χωρίς κανένα τυπικό προσόν και χωρίς να υπάρχει ανάγκη της υπηρεσίας.

«Μένει να υλοποιηθεί η δέσμευση του υφυπουργού ότι πολλοί από τους οδηγούς θα επιστρέψουν στη θέση τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.