Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει πως πριν την καταγγελία των συμβάσεων είχαν προηγηθεί προσπάθειες εξεύρεσης λύσης με τους 24 εργαζομένους.

Στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας 24 πρώην εργαζομένων της μονάδας RBU, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν να μεταβούν στην Intrum Hellas προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει η τράπεζα πριν την καταγγελία των συμβάσεων, είχαν προηγηθεί, για περίπου ένα εξάμηνο, επανειλημμένες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τη συνέχιση της απασχόλησης των 24 ατόμων στον όμιλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ. «Οι προσπάθειες αυτές απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από τους ίδιους, χωρίς ευθύνη της Τράπεζας» αναφέρει η Πειραιώς.

«Συγκεκριμένα, με τη μη αποδοχή της πρότασης να μετακινηθούν στην Ιntrum, όπου μεταφέρθηκε το αντικείμενο της εργασίας τους, με πλήρη διασφάλιση:

    • της θέσης απασχόλησης,

    • των δικαιωμάτων (εργασιακών και ασφαλιστικών),

    • των προνομίων (χαμηλότοκα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ομαδικά ασφαλιστικά
προγράμματα κλπ), και

    • μπόνους 9 μισθών,

η Τράπεζα, εφαρμόζοντας τη συμφωνία της ΟΤΟΕ, πρότεινε εναλλακτικές δυνατότητες, τόσο για την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας στο Όμιλο όσο και για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αποδέχθηκαν προτάσεις για:

    1. απασχόληση στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας,

    2. απασχόληση σε θυγατρική της Τράπεζας στην Αττική,

    3. ένταξη σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με ενισχυμένες απολαβές».
 

«Κατόπιν αυτού», καταλήγει η Τράπεζα, «η Διοίκηση, ενεργώντας υπεύθυνα απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την Τράπεζα Πειραιώς καταβάλλοντας υπέρμετρη προσπάθεια για να επιστρέψει η Τράπεζα σε κερδοφορία και να είναι σήμερα ανταγωνιστική, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην μόνη εναπομείνασα επιλογή, αυτή της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ