Skip to main content

Τι απαντά ο Δήμος για την ακύρωση των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη

Ορισμένοι άρχισαν να επιχαίρουν για δύο αποφάσεις που βάζουν προσκόμματα στην επίλυση δύο ζητημάτων ουσίας, τονίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τη διαφωνία με το σκεπτικό των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και τη Νέα Παραλία εκφράζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα. Όπως αναφέρει η διοίκηση, προκαλεί «ερωτηματικά η βιασύνη με την οποία ορισμένοι άρχισαν να επιχαίρουν για δύο αποφάσεις που βάζουν προσκόμματα στην επίλυση δύο ζητημάτων ουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι με δύο αποφάσεις της η ΑΔΜΘ ακύρωσε τις αποφάσεις τις οποίες είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο για την κανονιστική απόφαση σχετικά με τη λειτουργία κοινόχρηστων χώρων στην Αγίας Σοφίας, καθώς και αυτήν η οποία αφορά στην εκμίσθωση ακινήτων και στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης:

«Διαφωνούμε με το σκεπτικό των αποφάσεων, το οποίο δεν εστιάζει στην ουσία, αλλά στη διαδικασία και θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα. Προκαλεί ερωτηματικά η βιασύνη με την οποία ορισμένοι άρχισαν να επιχαίρουν για δύο αποφάσεις που βάζουν προσκόμματα στην επίλυση δύο ζητημάτων ουσίας, που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και εν γένει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης».