Skip to main content

Δήμος Θέρμης: Προτείναμε άλλον χώρο στο Κοινωνικό Ιατρείο αλλά τον απέρριψαν

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου υπήρξε ενημέρωση για την εκκένωση από τις 5 Οκτωβρίου, ενώ δεν έγινε αποδεκτή η μεταστέγαση που προτάθηκε.

Σε διάψευση των ισχυρισμών του ΚΙΑΛΛΗ σχετικά με την  εκκένωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης προχώρησε ο δήμος Θέρμης τονίζοντας ότι ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος πρότεινε στα στελέχη του τη μεταστέγασή του σε χώρο όπου λειτουργούν οι δημοτικές κοινωνικές δομές αλλά εκείνοι τον απέρριψαν. 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο δήμος Θέρμης εκπόνησε ένα νέο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας. Σε αυτό προβλέπεται ο δημοτικός χώρος στον οποίο στεγαζόταν έως τώρα το ΚΙΑΛΛΗ, να λειτουργήσει ως κέντρο COVID-19 του δήμου. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, για τις αποφάσεις αυτές «ο δήμαρχος Θέρμης, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΚΙΑΛΛΗ, ήδη από τις 5 Οκτωβρίου και όχι τις τρεις τελευταίες ημέρες, όπως ψευδώς διακινείται».

«Ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος πρότεινε στα στελέχη του ΚΙΑΛΛΗ να υπάρξει στενή συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του δήμου, προτείνοντας παράλληλα, τη μεταστέγασή τους σε χώρο όπου λειτουργούν οι δημοτικές κοινωνικές δομές. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, τα στελέχη του ΚΙΑΛΛΗ επισκέφθηκαν τον δήμαρχο και του δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να στεγαστούν με τις δημοτικές κοινωνικές δομές», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θέρμης:

Σε σχέση με το θέμα το οποίο προέκυψε όσον αφορά το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης και όσα αναληθώς διακινούνται τις τελευταίες ώρες, ο δήμος Θέρμης γνωστοποιεί τα εξής:

Ο δήμος Θέρμης ήταν από τους πρώτους που διέγνωσε εγκαίρως τις επιπτώσεις που επέφεραν σε χιλιάδες συμπολίτες μας τα τεράστια οικονομικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε πρωτοβουλίες και δημιούργησε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικών δομών με στόχο τη διαρκή στήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αδυνατούσαν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Μέσα από το Κέντρο Κοινότητας, το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, τους δεκάδες εθελοντές και τα στελέχη του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ο δήμος Θέρμης κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να σταθεί αρωγός δίπλα σε χιλιάδες πολίτες, με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Στελεχωμένες από ειδικούς επιστήμονες και με τη βοήθεια δεκάδων υπαλλήλων και εθελοντών, οι κοινωνικές δομές του δήμου Θέρμης, ανέπτυξαν και υλοποιούν προγράμματα ουσιαστικής στήριξης σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή ιδεολογίας.

Παράλληλα, ο δήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις ανεξάρτητες δομές αλληλεγγύης οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, μεταξύ των οποίων και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης προς το οποίο ο δήμος παρείχε και εξακολουθεί να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του. Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμος παραχώρησε στο ΚΙΑΛΛΗ χώρο για να στεγαστεί, αναλαμβάνοντας παράλληλα την κάλυψη όλων των λειτουργικών εξόδων του.

Ενόψει την επικείμενης χειμερινής περιόδου και της συνεπαγόμενης επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων όσον αφορά τον COVID-19, η οποία ήδη ενέσκηψε, ο δήμος Θέρμης εκπόνησε ένα νέο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας. Σε αυτό προβλέπεται ο δημοτικός χώρος στον οποίο στεγαζόταν έως τώρα το ΚΙΑΛΛΗ, να λειτουργήσει ως κέντρο COVID-19 του δήμου. Μάλιστα, για τις αποφάσεις αυτές ο δήμαρχος Θέρμης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΚΙΑΛΛΗ, ήδη από τις 5 Οκτωβρίου και όχι τις τρεις τελευταίες ημέρες, όπως ψευδώς διακινείται.

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος πρότεινε στα στελέχη του ΚΙΑΛΛΗ να υπάρξει στενή συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του δήμου, προτείνοντας παράλληλα, τη μεταστέγασή τους σε χώρο όπου λειτουργούν οι δημοτικές κοινωνικές δομές. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, τα στελέχη του ΚΙΑΛΛΗ επισκέφθηκαν τον δήμαρχο και του δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να στεγαστούν με τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

Κατόπιν αυτού ο δήμος αναγκάστηκε να ζητήσει εγγράφως την εκκένωση του χώρου προκειμένου να λειτουργήσει εκεί άμεσα το κέντρο COVID-19, όπως προβλέπεται στο σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί και έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Συνεπώς, όσα διακινούνται περί δήθεν υποβάθμισης του έργου και της δράσης του ΚΙΑΛΛΗ εκ μέρους του δήμου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Ο δήμος δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η μεταστέγαση μιας εθελοντικής κοινωνικής δομής όπως το ΚΙΑΛΛΗ, συνεπάγεται τη διακοπή της λειτουργίας της. Αντιθέτως, επιδίωξη του δήμου Θέρμης είναι να υπάρξει συνεργασία της εθελοντικής αυτής δομής με τις κοινωνικές δομές του δήμου, με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Πεποίθηση του δήμου, την οποία αποδεικνύει και εμπράκτως, είναι πως στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας.