Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CASA BIANCA

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου ο μισθωτής του ακινήτου συμμορφώθηκε στις υποδείξεις, ωστόσο εάν το επαναλάβει τότε θα κινηθεί νομικά.

Στη διαπίστωση πως οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες του μισθωτή του ακινήτου της Casa Bianca ευσταθούσαν προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από τη διενέργεια ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ομάδας εργασίας.

Ωστόσο σύμφωνα με την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από έλεγχο τόσο της ομάδας εργασίας, όσο και της δημοτικής αστυνομίας ο μισθωτής έδειξε να συμμορφώνεται στην πλειοψηφία των συστάσεων που του έγιναν για τα όσα καταγγέλθηκαν.

Η ειδική ομάδα εργασίας με αντικείμενο την εποπτεία και παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των όρων του συμφωνητικού συστάθηκε μάλιστα με αποφαση δημάρχου, κάτι που προβλέπεται στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 12-12-2018, τόσο στο στάδιο της διαμόρφωσης του χώρου όσο και στο μεταγενέστερο στάδιο της λειτουργίας του καφέ-αναψυκτηρίου.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας, στις 11 Ιουλίου , διαπίστωσε παραβάσεις ως προς τους όρους εκμίσθωσης και προχώρησε σε προφορικές συστάσεις συμμόρφωσης στον εκπρόσωπο του εκμισθωτή. Επιπλέον, η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε δύο διαδοχικούς ελέγχους στις 5 και στις 9 Ιουλίου 2019. Κατά τον πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις και έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και στον δεύτερο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο εκμισθωτής συμμορφώθηκε μόνο ως προς κάποιες υποδείξεις. Τα πορίσματα της Δημοτικής Αστυνομίας διαβιβάστηκαν εγγράφως στα αρμόδια τμήματα Διαχείρισης Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας και Διοικητικών Κυρώσεων, στις 18 Ιουλίου.

Κατά τον δήμο, στο διάστημα που μεσολάβησε έχει διαπιστωθεί ότι ο εκμισθωτής έχει συμμορφωθεί σε αρκετές συστάσεις, επισημαίνει ο δήμος ξεκαθαρίζοντας ότι  σε περίπτωση, που σε επόμενους ελέγχους διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της σύμβασης, η διοίκηση του Δήμου θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που προβλέπονται από το νόμο και το συμβατικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται, ακόμα ότι για την εκμίσθωση του καφέ–αναψυκτηρίου πραγματοποιήθηκαν δύο ανοιχτοί πλειοδοτικοί διαγωνισμοί που κρίθηκαν άγονοι, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, ενώ στον τρίτο διαγωνισμό εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος, με τον οποίο τελικά υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

«Συνεπώς, δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες σκανδάλου στη σύμβαση εκμίσθωσης είναι παντελώς ανυπόστατα», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ