Skip to main content

Από την τσέπη του πληρώνει ο Βορίδης τα 12.000 ευρώ για τη βασιλόπιτα

Το θέμα ήρθε χθες στη δημοσιότητα από την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Τι απαντά ο υπουργός για το υπέρογκο ποσό που θα δαπανηθεί.

Με δικά του χρήματα θα πληρώσει εν τέλει το κόστος της εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο υπουργός Μάκης Βορίδης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χθες με τη δημοσιοποίηση της έγκρισης στη Διαύγεια κονδυλίου ύψους 12.000 ευρώ για την εν λόγω γιορτή.

Το θέμα ανέδειξε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, λέγοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο facebook, ότι «πέρσυ στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη στο OPEN για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι το οποίο τον οδήγησε στο να ανακαλέσει την απόφαση για τα 12.000 ευρώ, λέγοντας ότι θα τα πληρώσει ο ίδιος.

Ο Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε ότι «υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ» ύστερα κι από παραίνεση του Κώστα Ζαχαριάδη, αποκάλυψε ότι «Ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω».

Πρόσθεσε δε ότι «εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

Τι είχε πει νωρίτερα ο υπουργός

«Είναι μια πίτα που είναι εκδήλωση για τους εργαζόμενους του υπουργείου και τα παιδιά τους. Είναι μια πίτα που θα έρθουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου, μπορεί να είναι γύρω στους 1000 ανθρώπους σε αυτή την εκδήλωση» δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

«Θα έχει έναν καφέ, ένα ορεκτικό και φυσικά θα πρέπει να νοικιαστεί η αίθουσα» πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω αν θα πάει 12.000, μπορεί να πάει και 8000. Πρόκειται για κονδύλι που υπάρχει στον προϋπολογισμό του υπουργείου, για όταν έχουμε προσκεκλημένους, όταν πρέπει να κάνουμε ένα δώρο. Αυτό το κονδύλι και μέσα στο όριό του, εγώ το περιορίζω, είναι μέσα στον προϋπολογισμό, όχι πάνω ούτε έξω από αυτόν», ανέφερε.

«Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους;» διερωτήθηκε τέλος.