Skip to main content

Τι απαντά ο Ζέρβας για τους φοίνικες στην πλατεία Αριστοτέλους

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του εμφάνιση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με τη φύτευση φοινίκων στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους ήταν στις προγραμματικές μου δηλώσεις» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Eπισήμανε ότι η πλατεία ίσως είναι η ωραιότερη της Ελλάδας, ίσως και της Μεσογείου, αλλά χρειαζόταν ένα «remake».

«Eτυχε να ανακοινώσουμε την ανάπλαση χθες στην επέτειο της πυρκαγιάς του 1917… Ήταν ομόφωνη απόφαση της αρμοδίας επιτροπής για να δοθεί το βραβείο σε ομάδα Ελλήνων αρχιτεκτόνων... Είναι ενα εξαιρετικά φιλόδοξο έργο» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις σχετικά με τη φύτευση φοινίκων, ο δήμαρχος απάντησε ότι «κάθε κομμάτι της ανάπλασης στην πλατεία έχει δική του αισθητική, τη δική του δενδροφύτευση, το δικό του δάπεδο, αρκετό υγρό στοιχείο. Δεν ήμουν στην επιτροπή ή στους αρχιτέκτονες».

Οι φοίνικες, συνέχισε, είναι δέντρα που μπορεί να δει κανείς σε μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. «Ο παππούς μου έλεγε ότι η Θεσσαλονίκη είχε και μανόλιες, θα έχουμε τέτοια φύτευση».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα σύντομα θα εκπονηθεί η μελέτη, το 2022 το έργο θα δημοπρατηθεί με στόχο το 2024 η ανάπλαση να έχει ολοκληρωθεί. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ.