Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε αυστηρό ύφος η απάντηση του νοσοκομείου Κιλκίς σχετικά με τα όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι για τις συνθήκες νοσηλείας εν μέσω πανδημίας.

Πλείστες ανακρίβειες επισημαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς στα όσα αναφέρουν συνδικαλιστές του νοσηλευτικού ιδρύματος και η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τη διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού στο νοσοκομείο της πόλης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θέμα που ανέδειξε η Voria.gr, οι δηλώσεις συνδικαλιστή δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε το νοσοκομείο.

Αναφορικά με τον αριθμό των 60 νοσούντων εργαζόμενων, το νοσοκομείο αναφέρει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, «καθώς όσοι εργαζόμενοι νόσησαν, δεν νόσησαν ταυτόχρονα, ενώ για κάποιους τομείς, όπως της καθαριότητας, υπήρξε αντικατάσταση των απόντων εργαζομένων με άλλους, ώστε το Νοσοκομείο να ανταποκρίνεται στις παρούσες συνθήκες».

Όσον αφορά το ότι χρησιμοποιούνται σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια, το νοσοκομείο Κιλκίς αναφέρει ότι πρόκειται για κάτι αναληθές, αφού όπως λέγεται «αφενός με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, αφετέρου γιατί δεν νοείται να εισέλθει κανείς με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια του σε οποιοδήποτε χώρο και δη εντός του Νοσοκομείου».

Μάλιστα σημειώνεται από πλευράς νοσοκομείου ότι «η συγκεκριμένη δήλωση ελέγχεται ως απολύτως ψευδής, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν θα επέτρεπε ποτέ να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σακούλες σκουπιδιών για ποδονάρια».

Τι συμβαίνει με το οξυγόνο

Παράλληλα το νοσοκομείο εκφράζει την αντίδρασή του για το γεγονός ότι αναφέρεται από εργαζόμενο ότι εισήλθε στην κλινική COVID για να διαπιστώσει την κατάσταση των οξυγόνων.

«Είναι πρωτάκουστο να εισέρχεται οποιοσδήποτε σε χώρο που υπάρχουν ασθενείς, και δη από τη νόσο COVID-19, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα προς τούτο. Θα πρέπει να διευκρινίσει ο συγκεκριμένος πού εισήλθε, πώς εισήλθε και με ποια ιδιότητα. Ξεκαθαρίζουμε ότι το περιστατικό ήδη διερευνάται αρμοδίως», σημειώνει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ακόμα επισημαίνεται σχετικά «με την υπολειτουργία των οξυγόνων και την αναστάτωση που προκάλεσε στους συμπολίτες μας η συγκεκριμένη αναφορά, θα πρέπει να καταστεί γνωστό ότι η αρμόδια τεχνική εταιρεία και συντηρήτρια του δικτύου έκανε τον περιοδικό έλεγχο στις 14/11/2020, πραγματοποίησε παρέμβαση στο δίκτυο οξυγόνου, συνέστησε την πραγματοποίηση μίας επιπλέον παρέμβασης για κάποιους θαλάμους και το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

«Το Γ.Ν. Κιλκίς, όπως τα περισσότερα επαρχιακά Νοσοκομεία, με τις δυνάμεις και δυνατότητες που έχει σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα και προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξυπηρέτηση των ασθενών, πάντα υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών.

 Όσα διαφορετικά διαδίδονται είναι απολύτως αναληθή, αποσκοπούν μόνον στη δημιουργία εντυπώσεων, βλάπτουν και αδικούν την προσπάθεια που καταβάλλει όλο το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και δεν έχουν καμία θέση στον κοινό αγώνα που δίνουμε ενωμένοι, υγειονομικοί και πολίτες, στο Νομό Κιλκίς», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ