Skip to main content

Τι απαντάει η ΔΕΠΘΕ στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Πώς σχολιάζει η ΔΕΠΘΕ την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ανακοίνωση με αφορμή την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης εξέδωσε η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όπως σημειώνεται, είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. «Είναι επίσης γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων αναφορικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ.Καπόν διαβεβαίωσε προφορικά την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ, κα Ασλανίδου, πως το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα. «Εντούτοις, η ΕΣΗΕΜ-Θ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση που περιέχει προσωπικές αιχμές κατά του κ.Καπόν. Η ανακοίνωση απεστάλη μετά τη 01:00 μ.μ. της Παρασκευής, μολονότι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης είχε ήδη ενημερωθεί ότι επίκειται η διευθέτηση του όλου θέματος και ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν τη Δευτέρα», σημειώνεται.

Ακόμη, η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία και η προοπτική της ΔΕΠΘΕ.

Παράλληλα, δηλώνει την κατανόησή της για την δικαιολογημένη δυσφορία που προκαλεί στους εργαζόμενους η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί, ενόψει και της αναγκαίας αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για το έτος 2012 καθώς και της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2013.

Τονίζει, ωστόσο, ότι η ομαλή διεκπεραίωση της μισθοδοσίας συναρτάται άμεσα από την ταμιακή ρευστότητα του μοναδικού χρηματοδότη της ΔΕΠΘΕ που είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης. Τέλος, επιβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό της στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, ταυτόχρονα όμως καταδικάζει το γεγονός ότι οι τεχνικοί της TV100 δεν ενήργησαν ώστε να καλυφθούν τηλεοπτικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ της 18ης Οκτωβρίου.