Skip to main content

Τι απάντησε ο Παπακωνσταντίνου στις βολές Παπουτσή

Πώς σχολίασε ο ΥΠΟΙΚ την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τη «βραδινή τροπολογία». Εξάλλου, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικο
Δεν σήκωσε το γάντι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη νέα κριτική που του επιφύλαξε ο Χρ. Παπουτσής, ο οποίος διαμήνυσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανεχθεί «βραδινές τροπολογίες».
Ερωτηθείς για τη συνεχή αμφισβήτηση των επιλογών του από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπουτσή, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με την  ερώτηση «γιατί, μου έχει κάνει κακό μέχρι τώρα;». Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι ο Χρ. Παπουτσής «του βγαίνει από αριστερά», ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε «εγώ πάντως μένω στη θέση μου».

Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών σε γερμανική εφημερίδα

«Δεν υπάρχει πτώμα στην ντουλάπα. Τα ξανα-υπολογίσαμε όλα για μια ακόμη φορά λαμβάνοντας υπόψη τα χρέη των νοσοκομείων, τις υψηλές δαπάνες και τη μείωση των εσόδων το προηγούμενο έτος. Είναι μια σταθερή βάση για τη μείωση του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» που δημοσιεύεται την Τετάρτη.

Ο  Γ.  Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας του κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2012. «Μέχρι το τέλος του 2012, το δημόσιο έλλειμμα θα πάει κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος», δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το έλλειμμα στην Ελλάδα είχε φθάσει στο 12,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2009.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα ένα πρόγραμμα σταθερότητας, κυρίως μια «ποσοτικοποίηση» αυτών των μέτρων για το 2010 και «μια προδιαγραφή» αυτών των μεσοπρόθεσμων σχεδίων μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ένα τεράστιο έργο περιμένει την Ελλάδα: «Θα πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το φορολογικό σύστημα, το οποίο ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή. Πρέπει να εξυγιάνουμε το συνταξιοδοτικό μας σύστημα, που δεν είναι βιώσιμο υπό την παρούσα μορφή του», σημείωσε ο υπουργός.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να «αποδείξει τη σοβαρότητά της στην ΕΕ, στις αγορές και στους ίδιους τους πολίτες της», τονίζει τέλος ο υπουργός.